Monday, March 28, 2016

Menu Sabtu Lunch Dengan Family

Hi korang...

Rasa macam dh lama je tak share menu makan tengahari aku kat Seremban..sesekali balik masak memang best..nak plak mak aku dah sihat dan dah boleh nampak jelas dah..cuma bab penyediaan bahan tu aku ngan Abah yang buat, sebab mata mak masih belum kuat untuk buat kerja berat kan...so..mak hanya tumis je kadang2, itupun aku ngan abah pantau..rindu air tangan mak terubat juga...well menu kat bawah ni aku yang masak...

Jom tengok..


sayur kena ada, sawi goreng je..petua nak sayur goreng korang sedap kan..haa..make sure minyak betul2 panas, pas tu goreng bawang tu sampai kekuningan baru masuk sayur...


sambal sotong


kepala ikan merah masak lemak cili api campur serai..kepala ikan ni beli kat Jusco Seremban 2..


eh..sesat plak gambar nasi lemak sedap ni....ni sarapan pagi Jumaat lepas ..kat opis..ada hamba allah belanja..sampai sekarang tak tahu sapa yang belanja, moga murah rezeki hamba allah itu


Alhamdulillah....
Rezeki di hujung minggu, makan dengan mak abah dan anak dara...seronok tengok diorang makan..tiada apa yang membahagiakan selain tengok family selera makan...diri sendiri tak makan takpe kot..aku kalau masak kan..aku notice memang aku kurang makan..perut jadi kenyang je..selalu macam tu...tapi kalau orang lain masak contohnya mak masak sure makan bertambah...

huiii itu bahaya....

11 comments:

  1. sedaaaapnye lahai sambal sotong ituuu !!

    ReplyDelete
  2. JALAN-JALAN ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. simple tp sedap lagi2 sambal sutun ngn kepala ikan tuh kak

    ReplyDelete
  4. yumyy....hehehe, naseb baek bru lpas lunch....

    ReplyDelete
  5. kalu macam ni yg baru lepas makan pun lapar balik aihhh..

    ReplyDelete
  6. amboii meriah tau lauk... hehe mesti akk ni power masak. =)

    ReplyDelete
  7. Laju2 kite scroll ke bawah.. nangis tengok menu tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  8. sedap sangat ni kak..meleleh air liur

    ReplyDelete
  9. huhu..sambal sotong my favourite tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah