Thursday, March 24, 2016

Ceriakan Diri Dengan Pemandangan Yang Tenang

Hi korang....

Takde kehidupan yang tenang sentiasa kan..kadang- kadang kita di beri ketenangan 2-3 bulan lepas tu di beri ujian, terus jadi stress dan tidak tenteram..macam aku la..selalunya banyak ujian..biasanya kalau aku stress aku jarang tunjuk kat rumah..i mean rumah Seremban la..sebabnya aku tak nak mak abah aku susah hati..stress kat tempat kerja aku tinggalkan seketika..pas tu macam -macam plan la yang keluar...bila balik je Seremban...orang pertama yang akan hilangkan stress aku adalah anak- anak aku...bila aku sampai je depan rumah..tak sempat letak beg tak sempat bukak kasut terus diorang terkejar2 ni..especially Qhaira..tak sabar2 nak aku dukung..hehehe..Dania plak dah tentu- tentu dah besar kan..for sure takde dah terkejar2..biasanya tengok dia senyum je aku dah release tension dah...

Macam beberapa minggu lepas masa bawak diorang pi Kuala Sungai Baru tu..sempat la lepak jap tepi pantai tu...hirup udara segar, tengok ketenangan air laut..terus rasa tenang...aku percaya korang tengok gambar ni pun korang rasa tenang...but paling best utk rasa ketenangan tu bila korang duduk tepi pantai tu...best...best sangat2..aku rindu betul nak lepak tepi pantai sorang- sorang menikmati keindahan pantai...for sure siang2 la...malam bahaya kan...kecuali kalau ada teman..


Tenang kan...


Sun set di Kuala Sungai Baru


cantik...indah...semua ada..


Pantai dan laut adalah satu teraphy..

Trust me..sesapa yang tengah stress better pi lepak tepi pantai...memang best..memang korang akan temui ketenangan di samping sembahyang..mengadu dengan allah kan...

Pantai paling cantik yang buat aku teruja nak pergi lagi for sure Gili Terawangan, Lombok.....really missed that place...

8 comments:

  1. pemandangan yg indah along...stress2 kalo tgk pic mmg lega kan..... lagi2 dengar desiran ombak...ecewahhhh...belum lagi pi dok lepak tepi pantai...lagi syok ditiup angin pantai....

    ReplyDelete
  2. cantik syoknye ..indah sungguh

    ReplyDelete
  3. SubhanAllah SA, cantik permandangan. Memang minat pantai, tambah warna begini, terapi jugak.

    ReplyDelete
  4. Saya kalau pi pantai pun suka pi time senja2 gini ..lebih tenang..kalau siang time paans tu bertembah stress.hehe..

    ReplyDelete
  5. dulu time duduk kampong hari2 pon akak bole nampak pemandangan camni...kampong yg dah berpuluh tahun akak tinggalkan... :'(

    ReplyDelete
  6. Biasa kalau nak cari ketenangan mesti nak gi cari pemandangan kat laut kan...akak pun..bila pergi duduk tepi pantai tu mcm cool jer...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah