Monday, March 14, 2016

Page views meningkat Tetapi Tidak Unique Visitors


Hi Korang....
Aku rasa sedikit happy tengok page views setiap entry aku macam bertambah..nampak x peningkatan Di bahagia views tu..tp x semua unique visitors aku meningkat sebab yg views tu semua ada yg tak tinggalkan jejak...tak komen..maybe silent reader or maybe view Dari org luar..x tau la kan..tp aku boleh rasa sedikit bangga dengan pencapaian walau tak banyak event untuk aku hadir tahun ni...sebenarnya ada je jemputan tapi tak dapat nak join sebab jatuh pada hari bekerja...kesiankan...x kan aku nak utamakan benda part time Dari kerjaya kan..sebab tu blog aku sedikit boring lately...betul tak?
Tapi takpe..aku ada satu entry collaboration dengan online website...nanti dah lulus aku up cepat- cepat ye..nak plak entry tu ada kaitan dengan apa yg Korang minat....sabar eh...penting ke PV Dan UV ni sebenarnya kepada blogger? Sangat penting ye Korang..Dari situ la kita boleh dpt job sebab PR yakin yg blog tu boleh tarik perhatian orang bila dia iklankan produk dia Kat satu2 blog...kalau PV Dan UV cantik..banyak la job kita dapat..ramailah yg offer job Kat kita...am I right?selain tu jumlah followers pun penting tau..followers Kat Blog, Instagram Dan Facebook...kalau banyak followers peluang untuk dapat banyak job tu memang terbuka luas...

17 comments:

  1. adik sangat pentingkan UV dan juga PV sekarang ni... dah tak heran dengan benda lain dah... hua hua hua...

    ReplyDelete
  2. tingginya page view :) tahniah kak SA!

    ReplyDelete
  3. tahniah kak..sy punya pv down trus..huhu

    ReplyDelete
  4. Tahniah dik...meriah nye ramai yg baca blog ko...akak tumpang happy pon jadi la... :)

    ReplyDelete
  5. waaahhhh..bila la nieyl nak merasa review banyak cmtu..hihihi

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..tahniah..tahniah...

    ReplyDelete
  7. meriahhh..saya punya tak smpai lagi tahap ni..hihi

    ReplyDelete
  8. kadang antara blogger je yg sangat faham uv/pv, tapi readers kita kebanyakannya bukan kalangan blogger..so, apalah sangat bagi diorang uv/pv ni.

    ReplyDelete
  9. norh cuma sekali sekala ja ngadap blog sekarang..memang tak boleh nak mimpi la org jengah blog norh.hehehhe

    ReplyDelete
  10. ok dah ni kak..teruskan mood berblog..blog ni kena ada mood kan..klu tak, nnt tak kluar idea nk taip apa hihi

    ReplyDelete
  11. tahniah.
    ok dah tu. sgt tinggi. ratusan views :)

    ReplyDelete
  12. Salam,yaa memang penting..tp blog akak mmg ramai org bace lah kak..hehe :D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah