Friday, March 18, 2016

Menu Weekend Tak Sempat Share

Hi korang...

Dulu kalau balik Seremban kalau masak apa je sure aku kongsi ngan korang kan..selalunya kumpul dan ada masa draft dulu sebelum hidangkan gambar kat korang hari Isnin or Selasa..tapi lately ni memang jarang dapat tayang kat korang..kumpul je dulu..hehehe..aku bukan mengada nak tayang kat korang konon aku pandai sangat masak..just share mana tau korang buntu tak tau nak masak apa..boleh la tgok gambar aku tayang..


Ikan kem bung besar masak lemak cili api campur mangga muda


ikan tamban goreng garing ( tercekik tulang aku seminggu..banyak giler tulang ikan ni)


sup kaki ayam..rebus je..tak tumis pun..letak kentang , carrot dan batang celery


Kari kambing..

Itu je menu weekend aku...

Kadang- kadang sempat amik gambar, kadang- kadang tak sempat..so takde la gambar.. bila ada je aktiviti masak2 macam ni kan...mak abah aku join..sebelum makan dia suruh amik gambar dulu..selain sebagai bahan blog aku..dia suh tayang kat adik bongsu aku kat Penang...pas tu minah tu bengang...hahaha...ni dah lama dia tak balik ni...sure dia baca punya sebab dia selalu skofeng blog aku ..Hi Dikno....

So korang kalau takde idea nak masak..boleh la tgok menu2 kat atas tu..jangan mengada mintak resepi eh..aku tak rajin nak type....

Babai....happy weekend semua...doakan aku sihat ye...

3 comments:

  1. Hihihi...lama tak masak sup kaki ayam tu....makan dengan sambal kicap...wah...boleh copot cuping telinga..

    ReplyDelete
  2. aduh sedapnya SA tertelan air liur sendiri lah tengok lomak campur mangga tu

    ReplyDelete
  3. Ikan masak lemak tu bukan main pekat, likat..bersinar kuning eh. Perghh...jejesss. Sup kaki ayam tu pun bukan main memanggil lagi ha...aduhhh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah