Wednesday, March 2, 2016

First Time Telan Kimchi....Not Bad....

Hi korang...

Im back to normal person today...ececeh...2-3 hari lepas aku tak berapa nak normal penangan tak tido lebih dari 48 jam...lepas dah tido ni baru ok...giler..bangun tido, buang air segala then tido balik...pas tu bangun balik...giler penat sampai kalau balas msg kat whatsaap pun leh typo...so hari ni aku kembali update blog..walau aku tengah sibuk dengan kerja..at least ada bahan untuk korang baca blog aku hari ni....kan?

Hari ni nak citer aku first time makan kat Dubu- Dubu lunch tadi...tau ke kat mana...elehhh...mana yang tengah giler makan Korean Food memang tau la kan...aku baru hari ni makan..Restaurant ni merupakan Malaysia's Best Urban Korean Food dan Halal di Malaysia. Aku ni tekak Melayu tekak kampung..tetiba sesat dalam restoran ni sebab bebudak dept ni la nak makan kat sini...so aku cuba je la..tak cuba tak tau kan...kalau x leh makan lepas ni tak yah gatal nak masuk lagi...

Jom tengok apa aku makan..


Honey Garlic Bulgogi Beef..


Set nasi ngan daging lembu ala2 blackpepper, Rasa dia ok..cuma ada manis2 skit...dihidangkan dengan Kimchi dan 2 sayur..kentang serta terung...

So far apa cerita ngan Kimchi..bleh makan ke? aku memang mula2 tak nak cuba...tapi apa cer kan kalau dah order tapi tak cuba..mula2 makan sekeping....pas tu aku rasa...erm...ok je...takde la weird rasa dia..boleh makan...tup2 tengok habis aku makan...cuma bab nasi dia guna beras special yang buat cepat mengah makan...mengah sebab nasi ni makan sikit pun rasa kenyang padahal ciput je dia serve...

Yeayy!!!aku boleh makan Kimchi...satu kejayaan peribadi bila aku berani mencuba...betul la kata orang..tak cuba so tak tahu rasanya kan...so..peminat Kimchi...boleh la aku join korang layan Kimchi...so aku dah buktikan yang Kimchi ni tak pelik pun...just sayur yang di jeruk je...ok je dengan tekak kampung aku...

Tak percaya?

Korang cuba la.....

19 comments:

  1. huhuhu..sy tak pernah cuba lg..nk try tp xde orang nk teman makan..hehehe

    ReplyDelete
  2. Falsya tingin sgt nak cube kimchi..tp xtercube smp skang..hehe

    ReplyDelete
  3. my feveret kat dubu dubu ni toppoki cheese.. so, nyummy :D

    ReplyDelete
  4. LIEYA PENAH makan set tu along...so far ok laa boleh ditelan ekekekeekek...tapi lieya tak suke kimchi hahaahaah ...so mase mkn tu kimchi mmg tak abis...member tolong perabis kan....

    ReplyDelete
  5. Try la kimchi dekat restoran Kyochon. Banyak cawangan restoran ni, kimchi kt sini memang sedap. Ayam pedas dia sangatttttt sedap!

    ReplyDelete
  6. sy pun oernah cuba kimchi, ok je...cuma bulgogi tak leh nk masuk sgt la..huhu

    ReplyDelete
  7. sedap ke kimchi? yang kite tahu kimchi tu banyak sayur dan kite tak suka sayur...hahaha

    ReplyDelete
  8. kimchi kobis yng dijerukkan ngan cili tp klu chinese punjeruk kan kobis jugak tp style lobak putih tu la .. tp kedua2nye aku tak penah makan hehehe

    ReplyDelete
  9. pernah mkn kimchi tp not bad la tp tkleh la nk abiskan kalo sepiring..just utk rasa2 bole la...ms pi holiday korea dlu mkn juga tp mmg prefer menu pakistan dr menu korea ms kt seoul dlu hehe

    ReplyDelete
  10. lps nih blh la try lg mkn kt restoren korea kak

    ReplyDelete
  11. Wana teringin nak try makan kimchi..nanti la kalau masuk restoran korea...

    ReplyDelete
  12. sayur jeruk je kan? hahahhaa..saya sendiri tak pernah makan kimchi, makanan korea yg lain pun belum pernah try...nasi dia tu rasanya macam nasi pulut kot, tu yg rasa mengah

    ReplyDelete
  13. JEMPUT JOIN

    http://misskitty12.blogspot.my/2016/03/segmen-bloglist-by-aina.html

    ReplyDelete
  14. haha sama lah kak ana pun tekak melayu SA, payah juga nak telan menu2 korea ni ,nak cuba apa salahnya kan.

    ReplyDelete
  15. Sedap eh? Saya tak berani lagi nak mencuba..haha

    ReplyDelete
  16. welcome to the club mummy :-) sedap kan.... sihat pulak tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah