Thursday, March 10, 2016

Sarapan Orang Teleng Kepala

Hi korang...

Aduhai ni la nasib orang teleng...hari ni dan semalam teleng sebab salah bantal..pas tu gatal tangan pi urut plak kan...sakit tak terkata dah ni...sakit sangat...dah pi jumpa doktor dah dan best jer doktor tu bebel kat aku..now nak angkat tangan kanan pun tak boleh..padan muka aku..dapat MC tap malas nak balik..kerja banyak...tapi tu la sakit berdenyut2 ni...

Lupakanlah sekejap sakit itu...meh la aku update pasal sarapan aku yang aku namakan Sarapan Orang Teleng...


Nasi lemak rendang ayam


ikan bilis sambal garing...SODAP....

Ikan bilis tu sedap giler..sikit je plak...crunchy..kering..pedas dan sedap sebab ada bawang merah dan bawang putih yang garing..cili dia aku rasa dia guna cili serbuk kot...tak tertanya plak cane kawan aku tu buat..nanti la interview dia...so tenghari ni dah kenyang..tak yah makan dah....

So..kalau salah urat sebab salah bantal..nasihat doktor usah di urut..kalau urut lagi worst...boleh bengkak urat..boleh demam dan aku dah rasa dah simptom2 tu...dapat ubat muscle relax...telan jer la...nak buat cane kan...ni dah macam robot jer ni...

Aku tak kira...aku nak beli gak bantal baru..tak nak dah guna bantal lama....

5 comments:

  1. sedap nampak ikan bilis goreng tu SA, orang tua2 dulu kan kalau salah bantal ni, pi jemur kat panas pastu hempuk kat leher yang sakit tu, jangan salah hempuk dah lain pulak jadinya nanti hihi :)

    ReplyDelete
  2. wah pepagi makan rendang..paling tak suka salah bantal tu..sakit leher tu tak boleh blah..moga cepat elok ye kak

    ReplyDelete
  3. Salah bantal
    Kadangkala ketika bangun tidur, anda mendapati diri anda salah bantal, yaitu merasa sakit di leher. Apa yang harus dilakukan ketika salah bantal? Ketika merasa salah bantal, anda hanya perlu mengangkat kaki anda, kemudian tarik ibu jari kaki dan pijat dengan memutar searah atau berlawanan arah jarum jam.

    ReplyDelete
  4. sian ko dik dah terteleng2 pulak kepala tu yek...nasib baik dapat makan sedap2 kan...akak penah gak kene dulu...sakit bole tahan cam nak demam gak la rasenye...sabo ye esok luse baik la tu...

    ReplyDelete
  5. hhhaaaaaaaa..beli jela kak bantal baru...takut kang esok lusa kena lagi sekali...parah...dalam mana teleng pun nasi lemak tuuu~

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah