Wednesday, March 30, 2016

Asam Kulit Limau Nostalgia

Hi korang...

Tak tahu kenapa akhir2 ni mana- mana aku pergi mesti ternampak makanan yang menggamit kenangan atau nostalgia masa kecik..termasuk asam kulit limau dalam packet ni..aku terjumpa kat kedai serbaneka food court bawah opis aku semalam...sanggup beli ni nak jadikan bahan blog..hehehe..satu pack ni RM1. Dulu harganya murah lagi kot...sedap ke asam ni..
sedap..ada masam+manis+masin...



masa sekolah2 dulu selalu beli sebab kat kantin pun ada jual..tak pun kat kedai2 kat luar sekolah dan beli time balik sekolah....banyak lagi benda nostalgia yang aku nak kongsikan jadi bahan blog..aku tengah cari lagi ni....kulit limau pun boleh dijadikan makanan kudapan tau...terang biji mata kunyah kulit limau ni..masam..manis..masin...semua ada...

Aku rasa masih ada lagi dijual di mana- mana kedai runcit...kan?

11 comments:

  1. haishh... dh telan air liur... msh ada jual kt mana2 kedai runcit... 5kupang...

    ReplyDelete
  2. adui...awat minggu ni blog ni buat lea telan air liur je ni....hahaha

    ReplyDelete
  3. sedap nih kak... layan mkn nih tp tak blh banyak2... kang rsa lidas lak lidah ni heheheh...

    ReplyDelete
  4. asam limau ni memang ubat ayu sakit kepala :)

    ReplyDelete
  5. akak pon suka no asam kulit limau ni dik...jarang beli yg gini..selalu beli yg bertimbang tu...hehehe..petamak camtu la...pastu mesin kering campor gula sikit tabur atas jambu batu or epal hijau...mabeles...mabeles :p

    ReplyDelete
  6. mcm sedap jek..saya jarang sangat makan asam.

    ReplyDelete
  7. Kalau dibuat acar pun sedap kot....

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak makan. Dah jarang nampak jual kat kedai...

    ReplyDelete
  9. Feveret falsya dulu nie..sedappp..

    ReplyDelete
  10. Tak dan nak baca sampai habis rasanya.. terliur beb.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. dah lama tak makan asam ni..masa study dulu bila nak masuk kelas yang agak2 mengantuk kena bawak bekal asam ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah