Wednesday, October 17, 2012

Buat Kerja betul2 boleh tak?


Aku baru naik kerja hari ni kan...tadi kul 11 mcm tu despatch hantar surat2 kat meja aku...
sekali tgok2 ada terselit invoice makan2 kat Le Meridien KL jumlah  RM2700++ atas nama aku di buat pada 11/10/2012...
WHATTTT!!!!!!
sapa mentekedarah banyak giler sampai mcm tu?
persoalannya kenapa invoice atas address email aku????
x pueh hati aku call Admin tanya...nak tau apa jawapan eh?
"how should i know..the invoice under your name should be your responsibilty on it"
"ini ke jawapan yang aku nak....vavi betul...aku tau la invoice tu atas nama aku tp ko x nampak ke who should pay kat bawah invoice tu? terang2 nama ko kan.....
at last wujud plak surat undertaking belakang invoice...so..aku pun turun bawah..
sib baik CEO secretary notice mmg invoice tu dept diorang punya...
aku ckp...kenapa invoice under my name?
terus dia call pihak hotel dan bambu...pihak admin pun kena....
so moral of the story kat pihak hotel tu...
buat kerja betul2 boleh..jgn main petik jer...bukan aku sorang secretary dalam company ni...
ramai so..address kan betul2 invoice tu...
macam mana aku ni x hypertension!!!
huh!!!
paling best pihak admin pun kena....
check dulu betul2 sebelum hantar...coz invoice tu urgent...kalau dah buta2 terbang sana sini
sure hilang invoice tu....
kan?sapa nak tanggung??
aku?
sorry naik lori laaaaa....


20 comments:

  1. tatotnye dgr amount byk2 tuh.. aiyokkk~

    ReplyDelete
  2. main petikkk jer! gitu la jadiknye...

    ReplyDelete
  3. RM2,700++??? mak aih... pitam kalau kena bayo!

    ReplyDelete
  4. tudia...mkn saje smpi rm2700 ++....seraam mak...hehe

    ReplyDelete
  5. Errrkk! 2700 tu boleh buat makan 3 bulan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau SA la..2700 tu leh masukkan dalam ASB kasik beranak lagi

      Delete
  6. tak memasal plak kena kan...
    RM2700 tu.. bkn rm2.70

    ReplyDelete
  7. ceh....jawapan admin tu sgt mencabar kesabaran...klu sy, dah lama diamukkan!

    ReplyDelete
  8. uishh makan apakah sampai RM2700.Dah macam sebulan gaji dah..huhu

    ReplyDelete
  9. eemm.. itulah masalahnya bila dapat person in charge yang malas nak amik tindakan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah