Monday, October 8, 2012

Misi Membuat Kuih Keria By Lissa


Sabtu yang agak boring this week,plan nak mandi laut dibatalkan memandangkan cuaca x mengizinkan..
i was lepaking kat rumah sebab dilanda hypo..letih jer badan x tau la apesal...nak bangun lemah..dengan kepala duk sakit...terbaring lesu dan tido jer kerja aku...bangun kul 4 dengar kecoh2 kat dapur...
laaaa....si Lissa ngan mak tgh borak2 sambil buat kuih keria ni....guna keledek kaler oren tu atas permintaan abah aku...biasa la abah...macam2 permintaan kuih kalau hujung minggu...dak Lisa lak suka mencuba..last week dia buat donut...pun jadi jugak....tangan aku jer la keras kematu bab buat kuih selalu x menjadi..
tapi kalau bab masak lauk...senang jer lak kan...

 doh yang dah siap diuli...100% keledek campur tepung skit...
 diuli dan dibentuk mcm ni....
 peh tuh goreng....
 Lisa excited kuih eh menjadi...
siap di sira ngan gula dan boleh dimakan...

Rasa? ok la...sebab aku bukan penggemar keria...dalam pada x suka sgt tu aku telan jugak la 4 ketul 
huhu...lemak2 keledek kan...
pas tu badan hangin jer....rasa mcm kembung...
adeh...nyesal makan banyak....


7 comments:

  1. zana suka kuih keria.. sebab manis.. hehehe.. dapat pulak minum dgn air teh o panas... layannnnn...

    ReplyDelete
  2. dapnya keria..sy kalau mkn 4-5 ketul mmg takde hal sbb suka sgt.tp tulah tiap kali try buat mesti gula tu terpisah dr kuih haihh letih.

    ReplyDelete
  3. sedapnya mana nk carik ni huwaaaa

    ReplyDelete
  4. laaaa..kuih nilah orang panggil keria.

    sebelum ni tahu makan je.
    macam ropa donut.

    ReplyDelete
  5. Kuih ni paling senang nak buat tapi ai tak pernah buat.. hehehe.. yang paling rajin ai buat cek mek molek..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah