Sunday, October 7, 2012

Ikan Tongsan!!!

sumber google.

Bersiaran di Kg Seri Menanti Kuala Pilah hari ni....
Cuaca panas membuatkan aku dan family x senang duduk di rumah,....kejap ke sana..kejap ke sini...tp cuaca tetap panas...jenis panas berbahang mengalahkan tinggal kat tepi laut plak...
then buat keputusan pagi td utk balik kg...sebelum sampai kampung singgah jap pi pasar tani Tanjung Ipoh...xde apa yang menarik kat pasar tani...mak aku beli ikan tongsan sekor besar bagak RM29...ikan apa tu?ikan sama mcm dalam gambar aku google tu...sejenis ikan sungai..aku x berapa suka ikan ni..makan boleh makan...tp Abah aku suka la...masak apa? of cos masak lemak cili api...apa aku nak makan eh...goreng telur?ikan bilis?ntah la...
Apa aktiviti kat kg hari ni?x tau la nak buat apa...lepak2  jer kot..aku tgh tunggu Acik sampai anak beranak...leh la buat kuih utk minum petang....semalam aku hypo....badan rasa macam lemah jer..kepala sakit...makan pain killer pun x lega...muka banyak tumbuh ruam2 halus...maybe sebab hormon atau cuaca yang panas sekarang...aku cam masa balik dari China ari tu muka aku makin teruk...x berani nak buat pape..just basuh jer muka dengan kerap...maybe nak jumpa doc pakar next week or the other week bila boss aku pi oversea....kawan2 opis ckp aku stress...maybe yes..maybe not...
Well...apa aktiviti korang kat umah hari ni?
Citer la sket.....

2 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah