Thursday, October 18, 2012

MyKomuter Mengalami Teknikal Problem


Aku lambat masuk opis hari ni....semua sebab masalah teknikal KTM di laluan Putra...bukan pagi ni aje tau..
sepanjang hari ni akan mengalami gangguan dimana jarak amsa perjalanan adalah lewat 30 minit,
giler tul la..aku naik train kul 7.40 mcm tu sampai KL Sentral pukul 9.35 pagi...
selalunya 20 min jer dah sampai...ingatkan komuter jer...rupanya LRT pun mnegalami nasib yang sama...
kiranya bukan aku sorang la yg lambat kat opis ni...berapa ramai staff Malakoff yg naik kemudahan awam kan...tp ada gak mulut2 busuk bau longkang yang berbunyi kat belakang aku....




aku tepek la gambar yang sempat aku amik pagi tadi sebagai bukti
dan the best part aku dah email kat boss aku yg waktu ni ada kat Sri Lanka, siap aku attach sekali bahan bukti..bukan aku sorang dlm dept ni yang lambat...ada sorang engineer lagi..dia pun sokong aku email ke boss..si mulut busuk bau longkang ni kalau nak memekak...ko refer sendiri ngan boss...
x kuasa aku nak layan ko...


16 comments:

  1. baru baca kes mcm ni juga di blog seorang kawan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kan semua system komuter dan lrt tergendala..ada kawan2 terpaksa amik emergency leave

      Delete
  2. Perghhhhh ramai menunggu.. Dah cam sardin laa nti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tau takpe..mcm2 bau ada..mana yg x sempat nak berak kat umah tu mmg sakit perut dalam train..

      Delete
    2. Haha Lawak laa.. Yg berak tu kena cari plastik arrr hahaahahaha

      Delete
  3. ermm kak sye smpi opis klu 10.47 td....opis plak lps kul 10 consider hapday....rugi cuti sye...sye g kje mmg kne tukar komuter n LRT....uhuhuhuh...hrp2 blk ni x jadik lg la camni...aminnn...klu x...x tau la smpi umh kul brape ptg kang...huk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...kita serupa la kan...akak sampai awal kul 9.35 huhu...naik train 7.40 pg td..nice kan..

      Delete
  4. sila ambil perhatian ye boss.. hihihi.. mcm sardin.. ya Allah, kalo lah ada ibu mengandung kat situ.. alahai...

    ReplyDelete
  5. kt twitter tadi pun ramai yg mengeluh komuter LRT lambat..
    yg mulut longkang... cili kan jer.. pdn muka

    ReplyDelete
  6. org2 opis i pun ramai yg lambat..ada yg pukul 9.50 pagi baru sampai..nak buat camana kan..itu gambar kt stesen..kat luar stesen pun pjg queue and ramai giler jugak orang...

    org2 yg mulut longkang tu time smart tunnel tutup, time banjir, time jem psl accident..tau pulak ckp dorang lambat sbb itu, ini..

    sabar jelah along..biasalah manusia kan..mcm doranglah yg terbaik..

    ReplyDelete
  7. Bukan selalu kita nak lambat sampai office.. tak disengajakan.. biarlah dia.. yang penting boss kita tau..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah