Monday, October 22, 2012

The Best Cendol In Town


Aku bukanlah penggemar cendol..tp layan jugak la sebab anak dara aku suka...dia apa jer x suka kalau bab2 mamak ni..huhu...
Sabtu lepas pi Pasar beli lauk pauk..selalunya si Dania ni mcm ala2 diva sket kan x nak ikut...geli la..busuk la..tp pagi tu mmg dia nak ikut...rupanya ada kehendak dia...

 auntie ni ckp dah berpuluh tahun dia meniaga kat situ turun temurun...
 harga utk cendol..still murah pada aku...
 beli 4 bungkus siap ada kacang semua sekali RM6.80...
lebar senyum minah ni dapat makan cendol...nak sebut cendol x reti..dia just mention air batu ynag ada hijau2 tuh...aduhai...itu cendol namanya nak oi....
sebungkus setengah dia sorang jer ngabihkan...aku amik sikit jer..x berapa suka manis2 ni...
orang2 Seremban kalau nak terjah auntie ni ada meniaga kat tepi Pasar Besar tu...buka dari 9am-5pm...depend..cepat habis kalu...cepat tutup ye...
Selamat Mencuba...


9 comments:

  1. kat Pasar Besar S'ban ghopernye...

    ReplyDelete
  2. sedap ni minum masa cuaca panas...:)

    ReplyDelete
  3. air batu yg ada hijau2 tu...ekekek...comel je anak dara ko ni...

    ReplyDelete
  4. heaven nya klu dpt mkn cendol time panas2..
    sejuk jer tekak

    ReplyDelete
  5. Dia masih guna sagat ais yang klasik tu. :)

    ReplyDelete
  6. masa kerja kat Seremban dulu selalu jugak pekena cendol tepi pasar besar ni......

    ReplyDelete
  7. Alamak.. tengok time petang cenggini.. mana nak carik ni.. huhuhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah