Wednesday, October 17, 2012

Me...Kena buli as a BIBIK!!!


Salam...aku xde nak buat wordless de...as u all know 2 hari aku MC,badan x sihat...demam, selsema di tambah gastrik teruk...pedih hulu hati dan the best part...Blood Pressure aku naik sikit dari biasa...
130/100 bacaan eh...tp x la tinggi sgt bak kata Abah aku...kalau x tinggi x kan doc suruh aku pantau kan?
knowing keturunan aku memang ada darah tinggi so sebab tu la kena pantau kot...no wonder aku rasa x sihat..actually masih x berapa nak sihat...tp gagahkan diri balik KL untuk kerja...marah plak org kat aku
kalau mc lama2 kan...
apa aku buat 2 hari kat umah?
meh tgok kerjaya aku as a Bibik menjaga budak berdua lsak yarabbi ni...
aku x tau caner mak aku leh tahan jaga budak berdua ni...aku yang jaga sekejapan ni pun boleh meroyan
caner darah aku x naik...

 gambar ni adalah lakonan semata2...aku nak alihkan perhatian dorang...aku amik le gambar...
diorang bab bergambar mmg suka..."amba...amba...pat...pat.." (cepat..cepat..ambil gambar)
 ini la kejadian sebenar...bergusti atas sofa....
 si kakak yang behave sikit...
 terserlah kan muka nakal si adik...dia smackdown kakak dia.....
apa jadik???

v


v


v



v


v


sikakak menangis...ala cian plak aku tgok gambar bergenang air mata dia ni....

itu la kerja dorang selama 2 hari aku kat umah Seremban...
memang aku tak sabar la...kejap2 terjerit si kakak....pas tu terjerit si adik...dorang boleh bergasak main tarik2 rambut...
hish...geram rasa nak tampar..tp comel....
acaner tu?


15 comments:

  1. he he he sesekali apa salahnyer kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali tu la masalahnya dah jadi banyak kali ni....huhu

      Delete
  2. sonok layan si kembar kan along...tapi tu laa bab main mmg leh tahan le...sorang baik sorang notty heheeheh...tak sah tak gaduh kan.....

    hope along dah sihat sepenuhnye yeak...ape2 pun jgn lupe mkn ubat okey...

    ReplyDelete
  3. kids kan.....
    memang akan buat kita rasa gitu hehehehe...
    jap geram, jap rasa nak marah jap rasa nak gomol2...

    ReplyDelete
  4. Dugaan hehe... tapi memang geram tengok babies... macam nak cubit2 je kasi nangis lagi banyak.... tapi kalau anak sendiri taknak cubit sebab kalau nanges mak dia ni la yg nak kena pujuk...stress tu hahaha...

    ReplyDelete
  5. heheehe mmang2 klu jaga budak lasak mmg penat

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat badan penat minda..kena fikir nak bagi dorang duduk diam

      Delete
  6. Memang geram tapi seronok sebenarnya tengok keletah dia..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah