Wednesday, October 3, 2012

Sedap Ke???


Malam ke 3 tuh kitorang makan di Restoran Abdullah sekali lagi..kali ni tekak aku mmg x selera..decide makan megi jer la bila balik hotel..then turun bawah jalan2 kat dekat2 situ jer...rupanya sederet tu ada makanan halal...termasuklah mee yang kat bawah ni...

x tau aku apa nama mee ni tp mcm ni la cara mamat dalam gambar ni masak..
bila ada order baru dia buat..see...slice tepung tu masuk dalam air rebusan ni pas tu akan jadi mcm mee Udon tuh...sebelah air rebusan tu kuah dia la kot..dia jadi mcm mee sup
gigih lak mamat ni nak tunjuk skill..ada kawan beli ckp sedap...tp knowing aku yang kalau pelik sgt sure x berani nak cuba
cheh uncle ni pun sibuk posing bila aku amik gambar...
ada kawan perempuan tu jugak makan benda ni..tapau bawak balik hotel...ingredient dia sup, daging, pas tu ada sayur2 la...dia ckp sedap tp kena makan dengan cili...
kalau x pedas memang x sedap....
apa2 jer la kan....


5 comments:

  1. hishhh pelik pulak tgk cara dia buat mee...pelik2 pun sy takut nak cuba

    ReplyDelete
  2. kalau sy mesti nak try sbb nak tau apa rasa mknanan tu.
    nampak menarik walau mcm pelik.

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di :
    whatsapp : +62 838 2178 9103 (fast response)
    emel : icanyorke@yahoo.com
    Bandung Amanah Transport

    ReplyDelete
  4. Tapi memang ye.. kalau takde cili memang tah sah.. tetap nak kena ada cili baru ada ummpphhh..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah