Tuesday, October 2, 2012

Matured..


Aku tak tau nak citer mcm mana perasaan aku sekarang...alhamdulillah aku berjaya menjadi mam utk satu2nya anak dara aku ni...seboleh mungkin aku tunaikan permintaan dia ikut kemampuan...bukan senang eh korang aku sebagai Ibu tunggal nak mendidik anak dara..nasib baik sorang...kalau 2-3 org aku tak tau sejauh mana kemampuan aku...tp aku yakin..ada hikmah atas segalanya...walau aku dan ayah Dania x panjang jodoh sebagai suami isteri tp kami masih kekal bersahabat, tidak bermusuh...apatah lagi dia mempuanyai keluarga baru...alhamdulillah semua berjalan lancar...kadang2 kawan2 dan sedara mara tanya aku x jeles ke dgn kebahagiaan yang bekas suami miliki selepas perpiasahan kami...JELES???
hurm..xde istilah jeles dalam hidup aku...dah tersurat jodoh aku dengan bekas suami setakat di situ aje...
aku tabah membesarkan dania sendiri di bantu mak dan abah jugak adik beradik..tp mulut org kan..aku x daya nak tutup..pandangan serong org pada ibu tunggal mcm aku tetap ada..tp aku PERSETANKAN semua tu sebab aku masih bernasib baik, masih ada yang membantu, masihkuat..ada kerjaya dan ada segalanya...bukan nak riak tp semua tu aku dapat hasil kerja keras aku selama ni...aku x nak org tengok aku lemah...
Hasilnya....tgok la anak dara aku ni....sweet jer kan...

 mak abah ckp sebijik mcm aku kecik2...
 memang aku ajar tatasusila bila berkawan, tertib...especially kalau pergi rumah orang
 semoga persahatan mereka kekal sampai bila2...teringat plak kat sahabat2 aku yang lain....
 Dania with adik dia...dah besar...keep on calling me mama....petah..cuma xde iras Dania
 mcm aku dah ada 2 anak dah kan...padahal Syamim tu anak kepada nbekas suami
 suka gambar ni sebab nampak Dania sweet sgt2
 pesal anak aku gelap...adik dia putih? hahahahaha
cubaan Syamim nak buat peace...still suka gambar ni sebab dania sgt2 sweet...

Matik la org kata aku poyo puji anak dara sendiri...eh....knp..x salah kan puji anak sendiri...huhu...
ada aku kesah...blog aku..aku nyer suka la...
kan?
apa lagi nak citer lepas ni erk...sambung balik citer Guangzhou? hurm...mcm dah muak ..tp banyak benda x share lagi...
Help....Help....


11 comments:

  1. tahniah sis
    didikan sgt penting

    ReplyDelete
  2. sweetnyaa dania... ni mesti makin besar makin comel... sopan jer nampak...

    ReplyDelete
  3. betul sis dgn titile mcm sis membesarkan anak2 bukan sng.. sy rasa dan alami sndiri.. smga dania bila besar nanti jadi anak yang solehah dan dapat membahagiakan sis dimasa akan dtg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, akak terima seadanya...semoga di permudahkan

      Delete
  4. Semoga SA kuat semangat kerana memang tidak mudah menjadi single parent.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks NH...semoga allah berkati segalanya...

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks wan....kalau x kuat dh lama akak jatuh terduduk..

      Delete
  6. yang dah lepas tu biarlah lepas ye dak... ;)
    yang penting Dania happy dengan mama dan family keliling beliau.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah