Monday, October 22, 2012

Hantu Gadjet


Last week adik aku yang lelaki tu balik...balik menjenguk mak abah...sebab raya haji minggu depan x dapat balik...turn dia kat umah mertua..mcm tu la gilirannya..kalau raya puasa umah mak aku..raya haji umah mertua, kalau raya puasa umah mak aku, raya haji umah mertua dia..xde la jauh benaor Muar tu..
so..balik ari tu bertemu la si dua beradik sepupu ni...
x berenggang sebab si kakak suka gadjet..adik balik bawak mcm2 gadjet, laptop, ipod...
entah bila leh nampak diorang ni main mainan kampung mcm kita kecik2 dulu...mentang2 lahir zaman teknologi canggih...takut permainan kanak2 lama2 dulu pupus mcm tu jer....

 selagi x suruh berhenti..jg harap nak berhenti

Walau sesekali berjumpa tp mereka mudah mesra...dua beradik sepupu ni x leh berpisah langsung..
mainan adik..kakak sorang jer boleh main..jgn org lain usik..
memang dah ada cop mohor..barang2 dia...ibu dan abah dia...hanya kakak jer boleh kongsi..
nyampah...
usah la diusik si adik lelaki ni...usah la dipanggil abang walau dah ada si kembar tu...
membentak dia nanti...makin meluat lak tgok nanti...
Zikri...zikri...bila nak berubah ni....

7 comments:

  1. bdk zaman skg..hihi.kita dulu sbb xde menda2 gini,kalo ada pun sama je cm diorng ni kn.lgpun bg saya biarla diorng dok umah n main gadget..dari main kt luar tu..bahaya skg ni.huhu

    ReplyDelete
  2. mmg along...budak2 zaman skrang dah tak kenal dah permainan kotor2 ni ....mia mija pun same laa kes mcm ni gak...masing2 khusyuk melanguk layan ipad ngan lappy.....canggih ...

    ReplyDelete
  3. budak2 sekarang dah tak main dah konda kondi, congkak...huhu...padahal mainan mcm tu lah best kan nok...

    ReplyDelete
  4. amboi2 sakan mereka tu ralit sungguh!

    ReplyDelete
  5. wahhh...seakan dorg godek gadget tu ek. advance nah budak skrg kan :)

    ReplyDelete
  6. Kalau balik kampung memang seboleh mungkin tak bagi gajet pada dorang.. biar dorang enjoy dengan suasana kampung..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah