Wednesday, February 27, 2013

Pengambilan PMC Cara Aku


Pure Marine Collagen / Collagen rumpai laut ni sebenarnya sedap..lemak2 mcm tu tp takde rasa..cara aku ambil senang jer..aku jenis x leh nak makan mcm tu jer..kena ada jus...campur ngan jus baru lalu nak telan...stok jus kat umah aku x putus2...
Ni cara aku....
  1. ambil 2-3 sudu...hancurkan dalam gelas or dalam mug..
  2. tuangkan jus...kacau..
  3. then minum..
  4. ambil  waktu pagi sebelum sarapan...sesuai diambil bila perut kosong....
  5. lepas dah minum tuh...dalam tempoh 3 jam x leh minum kopi/nescafe/teh..milo xper...
  6. amalkan minum air masak banyak2..
  7. Waktu malam konsep yang sama..sebelum tidur...


 rupa dari atas...
ni aku campurkan dengan Ribena..sedap...

So..ada yang berminat nak mencuba?
drop  me an email
Suriaamanda@yahoo.com


21 comments:

  1. alahai..i kalo serbuk okeh la.. kalo kena masak simpan neh payah sket kalo hidup menumpang...

    ReplyDelete
  2. baguslah kalau rajin amalkan...

    ReplyDelete
  3. kila kalau makan nie, kepit hidung sekuat yang boleh hehehe

    ReplyDelete
  4. erkkk teringin nak cuba, tp rasa mcm tak tertelan je tekak ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la..mcm minum jus ada nata de coco mcm tu..dia x bau kalau betul2 cara cuci dan rendam..

      Delete
  5. saya punya PCM membeku dekat dalam fridge..
    gara2 tinggal kat opis.. sbb kat rumah baru takde peti es..
    kakak tea lady tu pi sumbat kat tempat sejuk beku... dia kata nnti busuk kalau letak kat bawah... bis nak makan camne klu dah beku macam tuu...!!
    tetiba nak emo kat sini... hehehee....
    so pagi ni tak makan lg PCM....

    ReplyDelete
  6. cepat2 ... tinggal 10 jer lagi... haipp...1 semestinya untuk adik ek...

    ReplyDelete
  7. org kata PMC nie bagus kalau diamalkann..tapi cnn belum pernah cuba lagikkk...hiks

    ReplyDelete
  8. saya pun try macam tu jugak . Kalau nak makan macam tu je , saya kunyah dengan kismis , pun sedap :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah