Thursday, February 21, 2013

Masakan Kampung


Asal masuk tengahari jer terus citer pasal lauk pauk kan...
sajer jer mendengki eh...hahahaha xde la..katanya sharing is caring kan...ni masakan last week kalau x salah aku...menu2 masakan kampung...

 rendang kerang dan pucuk paku tanjung...sedap...
 rendang pucuk paku...dah macam lauk orang lepas bersalin...
gulai ikan sungai...ntah apa nama ikan ni...sedap la jugak..sebab x hanyir...

Weekend adalah hari melepaskan diet....eh...diet ker???xde makna nak diet..
mcm rugi jer kalau weekend x makan lauk air tangan mak sendiri kan...tunggu mak mertua nyer air tangan ntah bila yer tak?hihihihi...
selamat menjamu mata yer u olls....

26 comments:

  1. Wow sedapnyaa.. suka ngan rendang pucuk paku tuh.. :)

    ReplyDelete
  2. Jamu mata jer> Jamu lah tekak kami sekali...hehehe...sedapnya.

    ReplyDelete
  3. pucuk paku tanjung tue pucuk paku jenis aper..ader beza erk dengan yang pucuk paku biasa punya tue..ker sama jerk..:)

    btw cnn tak pernah makan lagik rendang pucuk paku..kerabu tue selalu lahh..nampak mcm sedap jerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pucuk paku tu kasar2 sikit..sesuai untuk buat rendang shj..dia x sama mcm pucuk paku biasa yang banyak kat pasar2 malam tu..

      Delete
  4. Terliurnya tengok gulai ikan tu.....nyum nyum

    ReplyDelete
  5. he he he...kak...inilah yang buatkan kecur liur tu ek kak yang akak citer masa weekend tu... sedappp...tapi sayangnya adikmu ini x makan rendang kerang... dan juga ikat sungai...

    tang rendang pucuk paku tu boleh cuba... wink wink wink... *_^

    ReplyDelete
  6. mak aihhhh lauk 1st tuu sedap !
    dah lama x makan ;)

    terbaik nie dikk
    mauu nambah2 makan nyee ekeke

    erghhhh ikan tuu bukan ikan patin ke ??
    macam lahh .. kalau org temerloh sukelah

    ke ikan tenggiri .. haa kalau tenggiri memang sedap masak lemak
    cili api macam nie .. perghhhhhhhhhhhhhh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kak..tp kena makan sesekali jer..kalau selalu jumpa lauk ni dah x sedap dah..hehehehe

      Delete
  7. semua sedap2 tu terliur dah ni!

    ReplyDelete
  8. lps besalin boleh ke mkn pucuk paku???hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pucuk paku x leh Diana, pucuk pegaga tuh yes,but kena maak ngan lada hitam..bukan cili api...bentan kang...

      Delete
  9. Rendang kerang ni kan, mmg style masakan negeri sembilan ke? sebab saya cuma jumpa rendang kerang bila balik rumah mertua kat Nilai...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..meh la rasa versi Kuala Pilah pulak..best woo....

      Delete
  10. lauk kg lah yg paling sedap dan heaven..
    kena gaya masak mmg bertambah. hehehe

    ReplyDelete
  11. aaaaa kak sedapnyer adoiyai nk masak sendiri tak pandai

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..mak buyung ni...kot dekat dah lama ajak balik kg...

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah