Wednesday, February 27, 2013

Kenapa Tak Balas Kunjungan...

Kenapa?
Alahai...sorang lagi anonymous komen kat blog aku dengan pertanyaan mcm ni..(maaf komen asal dah delete sbb annoying sgt2), ni aku dah edit tau...
" Wahai tuan tanah yang perasan bagusss ( ayat permulaan, salam pun xde), Kenapa eh bila kita dah follow orang dan dah tinggalkan jejak/komen/ follow..org tu x balas balik dan x follow balik?"

Ini jawapan ikhlas dari SA ye wahai cik anon....

  1. ye..anda maybe follow...tp bila klik gambar profile kat ruangan FOLLOW tu..xde link...acaner den nak follow?
  2. Susah nak tinggalkan jejak semula sebab ada word verification...yang simple dan senang boleh la SA key in...almaklumlah...umur dah lanjut skit ( ttp maintain vogue) ..kecik benor no tu..mcm mana nak key in...pi letak word verification tu kenapa?tukar setting boleh?
  3. x balas komen...bukan nak berlagak diva...blogger ni bukan sepanjang masa menghadap PC/LAPTOP..dah tentu2 ada yang bekerja..SA pun sama..xdenya nak duduk goyang kaki depan pc...nak kena buang kerja?
Nasihat SA...bukan nak tunjuk bagus..utk kemudahan bersama di samping mendapat rating dan kunjungan yang banyak..traffic blog kita naik mendadak...tolong la tukar setting WORD VERIFICATION tu...susah sebenarnya..ini la sebab kenapa ramai x berkunjung ke blog awak...cuba ubah setting..thats y la blog awak tu x ramai follower...sebab kaedah yang ada agak menyusahkan...awak sendiri yang setting..jangan la marah kami konon x nak balas kunjungan...bila dah ada setting mcm tu orang x suka..sebab menyusahkan...bukan nak berlagak DIVA...sapa la mak Jemah ni kan...baru jugak dalam dunia blogging ni..tp kita sama2 naikkan rating blog kita..sharing is caring kan..so xde la timbul masalah blogger berlagak Diva ni...( ceh ingat artis jer yang selalu x layan peminat..blogger pun dah macam retis kan...) 

Harap maklum yer cik anon...Mak Jemah 2-3 hari ni bz sgt2 sebab handle interview cari assistant Mak Jemah...ya allah...makin ramai la yang menyampah ngan mak jemah ni nanti...bukan assistant hoke...admin department..Mak Jemahd dah x larat dah sensorang jer jadi bunga pujaan hati setiap kumbang department ni..( sebenarnya x larat kena BULI)...doa2 la moga cepat dapat assistant......

31 comments:

  1. Kakcik pun semakin jarang dapat balas komen atau kunjungan kawan2. :(

    ReplyDelete
  2. Ada juga orang camni yekk...dia jeles tu sebenarnya...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeles tp setting ntah apa2..jeles kasik la challenge balik kan...

      Delete
  3. Replies
    1. kalau letak link dia senang je nak sound balik..ahai...

      Delete
  4. selamat pagi awak...

    kita doa kan semoga awak cepat dapat assistant ...
    supaya tidak di buli lagi..
    tapi tetap menjadi pujaan hati setiap kumbang kat situuu.......hehehee....

    ReplyDelete
  5. klu nak org follow, kena lah bagi org senang..
    tak gitu... hahaha

    ReplyDelete
  6. Loh...ade gak org mcm ni kak? Adehhh! Tepuk dahi sy.

    ReplyDelete
  7. amboii cantiknye bahasa dia..huhu..betul.. tak suka blog ada word verification tu.. apa ingt kita ni robot ka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik deqla..jangan marah..senyum..kang dapat komen cilaka kang...

      Delete
  8. tau takpe kak. sy paling stress kalau ada word verification tu sebab sy selalu online guna phone je.

    ReplyDelete
  9. isss apa anon tu... tula ckp ikut suka dia..

    hihihih...sis... jue baru muncul... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tukar setting? ada Word Verification?kalau ada..sila tukar..hehehehhe

      Delete
  10. singgah cni juga,....adat laa tu kan..blogger bkn kerja sepenuh masa

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum..
    boleh saya sini sekejap hihi..

    ReplyDelete
  12. bagus jawapan tu... KA sokong!

    ReplyDelete
  13. desperate kot kak dia? hu hu hu..kesian dengan orang2 sebegini...seboleh2nya kalau orang nak datang blog kita or follow x yah lah nak paksa2 biar ikhlas dari hati...dan x payah nak mintak2 pun orang follow, datang blog, or comment...semuanya terpulang kepada individu... orang kata biar ikhlas... hu hu hu...paksa2 ni sounds desperate...

    ReplyDelete
  14. ye, word verification menyusahkan...

    salam kenal kak :)

    ReplyDelete
  15. alahai mak jemah, wat derk aje le!

    ReplyDelete
  16. alahaii..cenggitu sekali dia cakap??saya ni pon bnyk gak follow blog org...dan tak kesah pon org tak follow balik...sbb yg nak bacanyer diaa...blog ni nak kongsi2 ilmu dan kengkawan...jgn la blogwalking semata nak naekkan traffic dan nak bnykkan follower....sabo yer kak...

    ReplyDelete
  17. Salam ,Saya pun baru dalam blog ni ,saya pun tak tau kalau orang senang follow ke tak.. Nak tanya saya punya komen ada tinggal kan jejak tak kalau org lain nak follow balik ?. Maaf sy budak baru belajar.hihi.tq

    ReplyDelete
  18. Bila penat keja, malas dah nak pikir2 nak komen apa tp tetap baca jugak entry tu..tak payah la paksa sesapa nak baca blog kita kan...
    Moga cepat2 dpt asstnt..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah