Saturday, February 9, 2013

TWITTER, WATERMARK & CURI GAMBAR

Salam u olls...
Aku tgh hangat sangat2 ni...ada org guna nama Suriaamanda create account twitter...boleh?peh tu post x logik ttg main bowling dan nak belajar masak.....WUJUD nya account twitter ni membuatkan aku gaduh besar ngan cik abg...aku xde pun create apa2 akaun twitter lately ni, dunia aku ngan blog, fb yang x berapa nak aktif & whatsaap jer,aku pun sibuk ngan bisnes sampingan je, xde makna nak ada twitter de...ingat aku ada banyak masa ke.....dulu pernah sekali buat..tp dah lama delete dah...mmg mcm haram la...hangat giler hati aku...xde nama lain dia nak guna ke...kan dah ada salah sangka oleh orang yang aku sayang...
Watermark > yes..gambar2 aku xde watermark...ye..aku x reti..tp bukan bermakna org boleh suka2 amik gambar2 dari blog aku letak kat blog dia yang dia baru create....sgt2 annoying tau....boleh lak dia declare mmg dia amik dari blog lain...tp mintak la izinkan...pas tu boleh follow aku plak lagi...menyedihkan memang orang Seremban...boleh?ada sesapa leh ajar aku caner nak buat watermark kat gambar tak?please....BLOGGER ADILLA OTHMAN follower 681 aku...kalau ada baca entry ni...tolong keluarkan gambar tu boleh...i dont mind kalau amik mintak izin...ini dah macam mencuri dah ni....x baik la mcm tu...tau la awak tu baru nak buat blog..tp cari bahan sendiri..bukan cilok dari blog org tanpa izin....
Tanya adik aku caner nak wat watermark, dia ckp pi dapur amik air and curah...boleh?kasik panas hati jer...

8 comments:

  1. Kak, try link ni.. Mungkin boleh bantu akak..

    http://testsepaku.wordpress.com/2010/01/12/tutorial-meletakkan-watermark-dgn-photoscape/

    ReplyDelete
  2. Mcm2 jenis org ada, buat le elok2 kalau nak ambil minta dulu

    ReplyDelete
  3. Den dah poei dah blog tu....ahakz....den pun ada sound jugak...ahakz....sabo2...kalau dia bg link kat mana dia ambil gambo tu...den rasa ok gak....sebab ramai blogger buat gitu....ahakz

    ReplyDelete
  4. ADUH,KES BERAT NI..
    BUI SLL LETAK WATERMARK KALAU ITU ADALAH GMBR BUI SENDIRI
    KALAU AMBIK GMBR DR GOOGLE MMG JARANG LA NAK LETAK KREDIT
    LEPAS NI KENA LEBIH BHATI2 NAMPAKNYA..HIHIHI

    ReplyDelete
  5. pyh jugak jd mcm nih...dulu sy de jugak watermark tp skang dh tukar template bru dh takde watermark...kalo mcm nih nk wat jugak la takut jd mcm nih pulak...

    ReplyDelete
  6. As salam dear,

    Aiyooo! I tak pernah pulak tau kalau ade org yg ciluk gamabar dr blog I... kdg2 rajin nak buat, tp most of the time... maleeeh...huhuu... Boleh cuba buat guna paint... taruk je address blog kat situ... guna photoscape mcm yg Nur-nba ckp tu pun ok gak... Chill key! :)

    Ada juga buka akaun twitter tp tak faham so tak active... hehehe...

    ReplyDelete
  7. asallammualaikum.. akak saya mintak maaf sebab ambik gamba tanpa kebenaran.. saya tau saya salah.. saya dah remove gamba tu.. harap2 akak maafkan.. sy janji takkan buat lg dan ini adalah pengajaran buat saya,, saya betul2 mintak maaf.. bkn sy xnak mintak kebenaran cume xtau mcm mne nak contact akak sbb saya masih sgt2 baru dalam dunia blog.. follower pon belom ado lagi.. saya harap akak maafkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JADIKAN PENGAJARAN, X SALAH NAK BERBLOG OR NAK COPY TP DENGAN KEIZINAN...ITS OK AKAK DAH MAAFKAN...

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah