Thursday, February 14, 2013

What Is Your Name???

Wahai pokok.....apakah nama sebenarmu....
dari ari tu aku duk cari nama pokok ni..rata2 rumah2 yang aku pergi semua ada tanam pokok ni....tp dorang x tau nama...ada sapa2 yang boleh bg tau aku...Lyn Blogger ada pokok ni kalau tak salah kan?
ada tak Lyn? ai nak tau nama pokok je..ni dua gambar ni aku amik masa kenduri kat Muar Isnin lepas...rumah adik ipar aku...nak mintak segan plak...nak tanya dorang sibuk ngan kenduri...

 subhanallah cantiknya kaler dia...peach kaler...sweeet sgt..
kaler merah menyala ni pun cantik...

Agak2 korang la kan...pokok ni ada x dijual kat Nursery
sebab aku x nampak plan ada pokok mcm ni kat nursery...
ada sapa2 sudi tolong aku x?




17 comments:

  1. umh mak mertua aku ada noks...

    ReplyDelete
  2. Pokok itu bukan sahaja berduri, tapi bergetah juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke...x tau plak..kawan SA ckp pokok tujuh jarum

      Delete
  3. mmg cantik pokok ni.tp tak tahu name jugak :p

    ReplyDelete
  4. looks like frangipani...cer google..

    ReplyDelete
  5. awak rase nama pokok ni...

    Euphorbia....Nama Melayu tak tau.. hehehe

    Nama lain.. crown of thorns, Christ plants (yang ni kita google..)

    hari tu masa beli bunga raya ade pokok ni.. kat nursery kampung la tapi...


    ReplyDelete
  6. pokok datin..
    rumah nenek labu banyak.. tak yah gi beli kat nursery.. nenek labu boleh bagi free aje.. tp kena datang rumah :)

    ReplyDelete
  7. pernah nampak pokok ni kat rumah aunty dulu.. dan juga masa jalan2 raya...ekekekeke...tapi seriously x tau nama dia... oopss...sorry kakak manis yang ni x boleh nak tolong... he he he...

    ReplyDelete
  8. kt rumah lyn mmg byk pokok ni..
    mak lyn panggil orkid jepun.
    tapi tak tau lah klu ade nama lain..

    ReplyDelete
  9. Okje ni memang buta nama bunga hehe...
    gi mUar eh?...okje orang Muo you!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah