Sunday, February 3, 2013

Dulu & Sekarang

Zaman sekarang :
Mak : Hang nk p mana tu Nur Edrieyna Evans Rawk?
Anak : Nak p dobi baju,Mami.

Zaman dulu :
Mak : Nak p mana tu Cempaka?
Anak : Nak p sungai mak,basuh baju.

Mana satu korang suka?

Cer kita tengok baper banyak komen antara 2 zaman ni dapat..

6 comments:

  1. Nama dia bukan main lagi......kah kah kah..
    ofkos saya suka zaman dulu....tapi kata orang terpaksa juga sukakan sekarang sebab peredaran zaman kan.....huhu

    ReplyDelete
  2. tang basuh baju kat sungai tu..seyes tak suka..tak sanggup!!!..hehehe
    tapi nama orang dulu lebih manis berbanding skrg...bunga-bungaan gitu!

    ReplyDelete
  3. Setuju ngan Ena...tak mo basuh sungai penat lengan hehe...
    Tp zaman sekarang pun idaklah hantar dobi... Kalau dh terlebih kaya ok kot..
    Basuh pakai mesin pun dah kira beruntung!

    ReplyDelete
  4. suka kalau nama lama gabungkan dgn nama moden......nmpk klasik gitu.owh serius sy x fhm artis zaman la ni,mentang2 kawin ngan omputeh,nama anak lgsg xda nama melayu islam.cth : baby ning baizura huhu ^^

    ReplyDelete
  5. memandangkan dengan keadaan kesibukan sekarang ni... dobi baju ler...tapi memandangkan pernah ada bad experience on dry cleaning baju ... x mo ar...basuh sendiri ar...basuh sendiri lagi bersih gitew...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah