Friday, February 8, 2013

Sunset With Sony Cybershot...


Aku rasa ni la gambar pemandangan terbaik yang aku dapat rakam beberapa minggu yang lepas....aku terlupa nak share kat sini...subhanallah sebab Allah bagi aku kesempatan untuk melihat kebesaran kuasaNya...
indah sungguh ciptaan yang maha agung....

 laut agak tenang...mendamaikan jiwa yang bergelora..
 matahari sedikit demi sedikit berundur memberi peluang kepada bulan untuk muncul menjalankan tanggungjawabnya...
 makin lama makin terbenam...
 tak dihiraukan oleh si penunggang jet ski..asyik leka membadai ombak...melampiaskan keriangan
tanpa sedar anugerah Allah hampir melabuhkan tirainya.. 
 Andai hati ini boleh tenang..setenang air di lautan..
 pergilah dikau wahai mentari..labuhkanlah tiraimu..pergilah dikau beradu...
 suasana semakin bisu..hampir hilang cahayamu...namun ombak setia membadai lautan....
 sang mentari terus beradu...hilang sudah cahaya sinarmu...
 pantai masih ditemani ombak..sambil menanti munculnya sang bulan...memberikan sinar membelah malam...

tenang....ye..jiwa aku sungguh tenang menatap air di lautan...hati yang bergelora terus damai...
..selembut angin menyapa badan...
itu lah aku dan lautan...

**pesal plak entry aku ni jiwang....tersampuk laut agaknya...**
macam mana agaknya photographer yang professional menghayati keindahan alam...kan?
itu la...orang yang berjiwa seni ni sentimental..kan?
correct me if im wrong...
sapa suka gambar2 ni jom komen....kita tgok entry mana paling bayak komen ari ni....






8 comments:

  1. macam biasa... hari2 pun dok komen kat sini...sunset memang beautiful and awesome... menyedarkan kita betapa kerdilnya diri kita dan betapa agungnya kuasa Allah SWT kan kak?

    see i pun dah tersampuk jiwang jugak nih...ekekekeke...

    ReplyDelete
  2. BUI PUN SUKA TENGOK PEMANDANGAN SEWAKTU MATAHARI TERBENAM..TENANG JER RS HATI..

    ReplyDelete
  3. cantik nok....

    rajin ko tunggu dia terbenam...

    ReplyDelete
  4. wah mmg serius cantiklah

    ReplyDelete
  5. subhanallah..mmg cantik ciptaan Allah...
    mendamaikan dan sungguh tenang bila melihat....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah