Tuesday, February 26, 2013

Hantu Kak Limah 2


Lama giler x pi dating hari Ahad, aku ngan cik abg pi tgok wayang kat Cineleisure Damansara, kebetulan lepas tu nak terjah The Curve kan...pssst....aku ternampak blogger popular CIK EPAL...comelnya dia ngan Saheizy Sam ( boifren dia) tu..nak tegur masa tu aku tgh beratur beli tiket...cik abg tu dah ke toilet...
at last tgok jer la dia berpergian...
Well jalan citer Hantu Kak Limah 2 ni agak slow la pada pendapat aku...x mcm Hantu Kak Limah 1 dulu...
aku paham jalan citernya...yang ni aku x paham sungguh...tp orang sebelah aku kan...siap ketawa berdekah2 lagi..aku ada part2 jer aku gelak...cik abg aku tu menghayati betul..at last aku diam sebab hujung sebelah kanan cik abg ada kapel yang awek dia pengkritik bebas citer tu....irritating giler...dia jer bercakap..boipren dia senyap je..dia jer yang critic part by part...cik abg aku siap ckp kuat2..." org nak tgok wayang...yang dia ni jadi pengkritik plak" dia buat bodoh jer...apa punya perempuan da...budak baru belajar menggedik mcm ni la kot...aku dulu pernah jugak remaja..tp xde la gedik mcm tu...
cik abg aku ckp..lawak yang dipaparkan oleh Mamat Khalid adalah lawak bermesej dan berkisahkan kehidupan orang2 melayu..kalau tgok betul2 dari Zombie Kg Pisang sampai la Hantu Kak Limah 2  ni...adalah lawak kesinambungan...berkait2 dan memang jelas menunjukkan asam garam kehidupan melayu...
Betul ke? wallahualam...
any comment sapa yang dah tgok?


24 comments:

  1. betul2 slow & jln cerita agak bersepak sket kannn kak.. ahad lepas Zaza gi tengok jg sebab anak2 sibuk ajak.. ya Ampun!! tau tak??!! Zaza siap tido lg dlm cinema hahaha.. dah nak abes baru terjaga :p

    ReplyDelete
  2. memang lawak yang bermesej... banyak juga perli yang dia buat tapi jalan ceritanye sama je... sehinggakan sebelum babak tu berlaku, saya dah agak ape yang terjadi...

    ReplyDelete
  3. Annoying la klu mcm tu kak. Org nak tgk wayang, budak tu boleh ckp kuat2. Sy pun tak suke la kak!

    ReplyDelete
  4. Perghhh tensen je ade org gitu!! Poyo je pimpuan tuuu...silap2 pakwe die pun malu ade awek mcm tu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. along ingat..lepas tengok wayang sure dorang breakoff...oppss...

      Delete
  5. ank sy ska sgt tgk & sebut2 hantu kak limah ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 mmg suka tgok Maz..siap leh gelak2 lagi padahal kita ni x paham..

      Delete
  6. lyn bkn kaki wayang..
    so download jer nnti.. hehehe

    ReplyDelete
  7. ala, tak tgk lagi...tapi arahan mamat khalid ni mmg aku suka dan aku tunggu...kebanyakannya mmg bermesej dan penuh sindiran..

    ReplyDelete
  8. mesti best kan citer ni!

    ReplyDelete
  9. belom tgk lagi kak , nanti kite tgtk dekat youtube laa , hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah