Tuesday, February 5, 2013

Novel Baru Lagi...

Baru2 ni aku ada beli novel baru...ewahhhh...kan main lagi membuang duit kan....bukan buang la...ini namanya membeli untuk diri sendiri..aku jarang shopping baju baru...kalau beli punantara aku suka masa nak beli..dah pakai sekali dah x pakai dah sebab x selesa...boleh?
so aku beli la novel ni...now days suka novel tebal2..puas sikit baca...

 4 buah novel setiap satu ada less 20% sebab Popular book member...
 3 ni x start baca lagi...
Yang ni dah baca dah...dah abih..dah puas menangis tersedu2 akibat terlalu menghayati jalan cerita...

Sejak bila aku suka baca novel...sejak aku di sekolah menengah...mula2 pinjam kawan2 punya...
kumpul duit beli novel2 creative enterprise, then zaman kerja beli lak alaf 21 ner novel...sampai la sekarang...
aku nanti nak update baper ratus novel dalam simpanan aku dah...
ada yang kazen2 pinjam x pulang2...oh..sadisss...after that..no more pinjam2 dah...sorry ok....
even anak aku pun x berani nak usik koleksi novel aku...
now dah berjangkit kat Dania...dia dah mula suka baca novel kanak2 dan aku dah rajin belikan...
aku x suka dia lepak tgok tv jer kat umah,...at least buat sumthing yang berfaedah kan....

25 comments:

  1. nak pinjam yang siapa orang gajiku tu bley?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu abih baca peh tu make sure pulang balik...hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. adehhh... buku skolah pon makan tauh saya nak baca... hehe..

      Delete
  3. hehehehe.. setuju dgn kakak.. sakit hati kan kalau kte dah beli mahal2, lepas tu rileks je org pinjam tak pulang, lg sakit hati kalau org tu boleh pinjamkan kat org lain pulak.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..pinjam kasi pulang for me it doesnt matter..tp jadi hak sendiri plak..apa citer..

      Delete
  4. wahh mmg hantu novel betul eh... ;)

    ReplyDelete
  5. Geram tgk novel tebal2 gitu....!! I like....:-)
    Sy pun lgi suka beli novel dri bli baju...hehe.....

    ReplyDelete
  6. wahhh rajinnyer membaca novel...tebal2 plak tu...

    ReplyDelete
  7. raijinnya...
    along boleh bukak mini library klu mcm ni.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..tp berbayar, baca 2 jam RM10 ok x?hehehehehe

      Delete
  8. takpe kak tanamkan sifat membace dekat anak anak , nanti jadie mcm aka ade blog sendiri kan , hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang dah lepas universiti baru boleh ada blog..hehehehehe

      Delete
  9. WALAWEH..SEMUA TEBAL2..DULU MS BUI BELUM ADA ANAK MMG HANTU NOVEL P SEKARANG X LAGI SBB TAKDER MS NAK MBACA

    ReplyDelete
  10. musim novel ni. saya pun terkena simptom ni. hehe.

    ReplyDelete
  11. yg tebal2 lum terjebak lagi sis...
    i baru berjinak dgn yg nipis2 nye dulu....
    dulu syiok layan novel omputih...
    tapi nowadays dah beralih arah ke novel melayu lak :D

    ReplyDelete
  12. wwow..byk novel nk khatam tu..
    lya pon pgemar novel.. ni ada byk koleksi.. tp xsmpt nk baca2 lagi sbb bzsgt

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah