Friday, February 22, 2013

Pasar Tani Lagi

Sambungan entry Lemang tuh...

Kat area ni la kami pergi last time...Pasar Tani Batu Kikir...nampak jer signboard ni...Pasar Tani tu sebelah Kanan..korang parking jer kereta kat tepi2 jalan tu...jalan adalah amat luas dan lebar...setiap Ahad tau..jgn pepandai pergi hari lain peh tu salahkan aku plak nanti...

 signboard yang aku maksudkan..lepas traffic light belah kanan korang Pasar Tani...
 see....nampak x? ramai orang kan?
 kiri kanan macam2 ada...
 Abah ngan Pak Lang dah jumpa jala ni..nama nyer Jeramak...x tau la knp di panggil begitu..
 Abah aku memang ada kepakaran buat jala, x kisah jala sungai ke..jala laut...
 beriya belek...bukan beli pun...
 sayur pelik yang kami jumpa...Beremi namanya..menurut makcik ni..goreng belacan pun sodap...x beli...sbb x pernah makan..
 Mak Lang beli pegaga kot..
 pucuk maman...kat Gemencheh popular ni...buat rendang atau buat jeruk..rasanya? ntah la..x gomar...
 terung telunjuk,....sukeeeee....mak aku beli...
 ayam salai ...ni biasa nampak...
 antara kegemaran aku..siput sedut...
banyak sampai memanjat2...kali ni x beli sebab x teringin...

Sebenarnya teringin nak buat ikan pari bakar..tp until today x jumpa yang betul2 fresh..
semua even kat pasar dah lama...dah x fresh...nak pi cari kat Lukut..entah bila nak pi...tambah2 x pernah pi pun...Ya allah...harus cari ni...udah mcm mengidam plak...rasa mcm terasa2 jer kat bibir ni..
cicah ngan kuah asam....walaweiiiiii......


17 comments:

  1. .:: Alang-alang poie pasar Lukut, baik poie pasar PD kak... Huhuhu!!!

    Lamo eh tak poie pasar basah... Uhuksss!!! ::.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdo poie pasar Lukut..tp poie kek tompek nelayan turunkan hasil tangkapan..haaa..kat Jeti...situ lagi best

      Delete
  2. Siput sedut tu kalau masak lemak...perggghhh terangkat....

    ReplyDelete
  3. wahh bestnya pasar tani kat situ :)

    ReplyDelete
  4. rara xreti mkn siput sedut.tgk pic bawah tu.ada keluar keluar merah merah tu.takut.

    ReplyDelete
  5. siput sedut sedap tu...
    buat masak lemak..uih..terangkat!!heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan?tp x leh pedas sgt..kang ada lak mcm bibir Ning Baizura

      Delete
  6. best dpt g pasar tani..
    geram rasa nak beli semua..
    lagi2 benda yg jarang jumpa..

    maman tu kegemaran sy
    tp kat sini nak cari punyalah payah..
    nak mkn kena balik kampung hehe..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum
    singgah pagi jumaat
    semoga hari yang ceria

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam Anum...alhamdulillah hari ni ceria sgt2

      Delete
  8. maman kegemaran akak.. suka sesangat buat jeruk makan ngan ikan goreng ngan cili padi.. macam2 benda yang jarang nampak der kat pasartukan..

    ReplyDelete
  9. uikkkk...kampong abah den tuu...batu kikir jambatan bosii...lama benar tak g pasar tani ctu..dan lama benar tak mandi jeram tengkek..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah