Wednesday, April 1, 2015

Dove Sessi Pemanjaan Diri - Makeover & Shooting...

Sebenarnya ada cerita di sebalik makeover ni...bukan la cerita x baik..bukan jugak cerita yang gempak..tp pada aku satu kenangan yang x boleh lupa la....aku ni nak sangat jumpa si cantik manis SAFURARA sebelum ni...kenal dalam blog je dah lama..berbalas2 komen..rupanya dia memang ada masa kat event Dove ni...aku boleh berbalas senyuman dengan dia...mcm tu jugak dia...tp boleh dia tak tegur aku...dah la aku ni x cam orang sebab aku rabun....aduhai Rara oii kalau x dah boleh selfie sambil laga2 pipi...aku nyer turn x lama lepas tu dalam pukul 2.3opm... 


mula2 kena la cuci rambut guna shampoo Dove Hairfall Rescue


cuci2...best wooo...dimanjakan macam ni...nak pi Saloon selalu takde la kan


dah shampoo, dah cuci rambut...pas tu keringkan...


Rambut tebal macam aku memang kena keringkan lama skit....


then blow set...kepuk2 bagi volume kesukaan aku tuh...ntah bila nak buat permanent


Rambut dah buat so kita makeover muka plak...kasik mekap...cantik x rambut aku tuh


Mekap yang asal sila buang ye...hahahaha..dah bersih muka baru tepek segala mak nenek mekap yang aku x boleh nak amik gambar....sebelah muka tadahkan untuk mekap...jari2 diorang buat manicure at the same time...


aku ni takde la selalu sgt buat manicure ke pedicure ke...sesekali ok la..


Ni la rupanya jejari runcingku apabila di makeover..tu yang putih tu sebenarnya plaster putih utk hiasan kuku...siap letak pewarna kuku yang jenis tansparent tu...ni aku terpaksa cari nail remover solution untuk buang balik...x leh nak solat weh sebab semua aku di letak perwarna yang ada chemical...


Tadaaaa...dah siap mekap...suka sangat ngan new look aku ni.....dah siap ni aku kena la lepak dulu sebab ada sesi interview testimonial...


masa ni tengah tunggu turn untuk interview...

Amik....
masa ni aku memang x terfikir aku akan ditemuduga depan kamera bagak2..siap macam shooting iklan...aduhai...aku gugup plak memula...pas tu aku dah cool dan dah amik mood berbual dulu ngan organizer...terus buat rakaman...huiii...rasa macm eh nak abihkan cepat la ...bukan apa 2-3 kali take kena stop sebab ada gangguan bunyi...then aku dah ok...lepas dah shoot video tuh terus aku di mintak untuk pose ala2 wanita corporate...lerr....sessi aku amik masa 1 jam...lama giler....tp aku sangat2 puas hati...pengalaman baru untuk aku...

Special thanks buat Dove Malaysia atas makeover ini....dapat token dan dapat jugak product...x lupa voucher makan RM50....wahhhh....berbaloi2....aku berharap sangat pihak Dove berpuas hati....

"Sebelum ni saya menggunakan product lain selain Dove Hairfall Rescue namun tidak dapat selesaikan masalah saya...apabila dapat sample Dove Hairfall Rescue saya amat tertarik dengan wangian shampoo dan terus mencuba sehingga sekarang...nampaknya Dove Hairfall Rescue benar2 menyelamatkan dan menyelesaikan masalah keguguran rambut saya...saya pasti memilih Dove"

itu ayat last aku dan lepas tu terus shoot photo....penat weh...

baru aku rasa perasaan sebenar bila shooting iklan yang selama ni aku tgok kat tv je....no wonder model2 iklan tu sgt2 perfect...memang diorang shoot sampai betul2 perfect....tabik Spring kat diorang...

DOVE HAIRFALL RESCUE.....TERBAIK!!!!!

21 comments:

  1. wah dah jadi model Dove dah..pasni masyuk la iklan nak ambik awak

    ReplyDelete
  2. wah,bestnya akak..rasa seronok rambut sesekali dimanjakan kan kak..apapun, hasil makeover tu akak memang jadi cantik sangat..suka tengok.. :D

    ReplyDelete
  3. WAH..dilayan bak puteri..syoknya..:)

    ReplyDelete
  4. Wow akak mmg terbaik la ..suka ur new look..nampak gojes sgt..:)

    ReplyDelete
  5. awak memang cantik dr kecil ek...hehehhee

    ReplyDelete
  6. patutlah makin cantik SA ni ek... rahsianya guna DOVE la ye kan

    ReplyDelete
  7. akak kat luar dah cantik kalau lepas make over dah tentu lagi cantik nie.. ;)

    ReplyDelete
  8. wah bestnya kak ... leh buat rambut, make up bagai..best best!!

    ReplyDelete
  9. Tahniah2...bkn senang nk dpt pengalaman ni

    ReplyDelete
  10. Mekap tu x terlampau tebal..ok la nmpk manis dipandang..

    ReplyDelete
  11. Hahahahaha lawak gila kak.seyes.boleh balas2 senyum.hahahaha.tp mmg.gugup.kan kak.nebes gila.ntah hape hape je sy ckp.hahaha.kak nt kua tibi ke kak.hahaha

    ReplyDelete
  12. Wauw,bestnya dapat peluanh begini...

    ReplyDelete
  13. cantiknya akak..jadi model sudah ni..tahniah!

    ReplyDelete
  14. Sesekali dimanjakan mula terasa nak lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. jeles tol tgk rambut SA yg cantik.. rambut kita tak cantikkkkkk huhuhu...

    ReplyDelete
  16. subhanallah..cantiknya kak.. :D

    ReplyDelete
  17. wahhh, bertambah cantik selepas dimakeover

    seronoknya rambut ada orang cuci

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah