Monday, April 6, 2015

Menu Sabtu yang Yummylicious....

Hi korang....ni la menu yg yummy ku masak dengan Abah dan Mak Sabtu lepas...sambil masak sambil borak2 diselang seli gurauan....itu la rutin weekend kalau aku balik...Acu plak pagi Sabtu tu dh bertolak ke Penang dgn tunangnya...ingat dia balik Ahad...x merasa la mkn tengahari beramai2...Angah mmg jarang balik...Lisa dan family pun x balik...x tau la bila dapat berkumpul ramai2 lagi....

Jom tgok menu dari bahan2 yg mahal aku beli...


Lala sweet Sour special utk Dania...fav dia ni.. mkn bertambah tau...


Masak lemak cili api Ikan keli..


Sup kepala Ikan jenahak untuk mak dan Qhaira


Masak lemak cili api pucuk paku dan kerang



Ikan masin bulu ayam goreng garing.....penambah selera


Sesekali berkumpul...makan dengan kasih syg setelah madak dengan kasih sayang jugak...mmg puas hati sebab dapat mkn air tangan mak...mak dh boleh masak sikit2...
Rindu masakan mak pun dh lepas....cukup puas hati...x pe la biarpun terpaksa lupakan dietkejap....nanti boleh diet lagi....

Lepas ni jumpa dlam entry menu Ahad plak...




17 comments:

  1. uih...memang terangkat la makan panas² ni SA..

    ReplyDelete
  2. huwaa sedap nyer la hai kakk..pepagi tayang gambar mkn nie..

    ReplyDelete
  3. Pucuk paku tu yang epik tu SA. Perghhh....lama giler x makan.

    ReplyDelete
  4. akkkkakkkkk!!!..org dh la lapau nie..xbreakfast lg...;(

    ReplyDelete
  5. wah..sdapnya..tgk nie trus lapar..:)

    ReplyDelete
  6. Lemak pucuk paku SA mengancam selera kakak dik oooi!
    Mulalah teringin nak buat. Tapi kena cari kerang tu yg payah tempat kakak ni..

    ReplyDelete
  7. Salam, wahhhh seafood festival ke apa ni, segala jenis isi laut ade haa...sedapnyaaa....haha tp dlm byk2 tu yg sy reti mkn kerang dgn ikan bulu ayam je..haha kesian betul :p

    ReplyDelete
  8. semua tu feveret saya SA especially sup ikan tu sedaappp

    ReplyDelete
  9. hahhhh, memang terliurtengok
    tambah-tambah lagi sup kepala ikan jenahak tu

    ReplyDelete
  10. Semua tu bikin air terliur.. semua menu yang kena dengan tekak ai..

    ReplyDelete
  11. memang sangat yummylicious menu2 tu..semua pun nampak special terutama lala tu..

    ReplyDelete
  12. masak lemak pucuk paku..sedapnya...

    ReplyDelete
  13. banyak betul menu ni..semua sedap²..mesti penuh pinggan dengan lauk ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah