Wednesday, April 22, 2015

Feeling Kaya @ Sangkaya Uptown Damansara

Hi korang...
Tajuk mmg xleh blah...rata2 ramai yang update pasal Sangkaya ni....apa 
yg Sangkaya....rupanya Sangkaya ni outlet yg memasarkan Ice Cream dari kelapa dan terletak bersebelahan The Library Cafe di Uptown  Damansara..sememangnya semua dari kelapa...the best part is korang boleh pilih topping sendiri untuk ice cream korang.....


Signage Sangkaya


Sempat aku snap


Masa aku sampai dalam pukul 6.30pm...actually dia x banyak
item yang available..cuma ada 4 menu available :
1. SIGNATURE - 4 Scoops Ice cream +3 topping dan Isi kelapa dalam coconut husk RM10.50
2. CUP -classic coconut sundae dengan 3 scoop Ice cream + 1 natural topping RM6.90
3. CONE - The cult waffle cone on the move - a scoop of premium coconut serve on crispy waffle RM2.90
4. COCONUT WATER RM5.90


Dengarnya kelapa ni semua diimport khas dari Bangkok kalau x salah sbb eskrem ni mmg diperkenalkan dari sana


Sesi tamak sedang berlaku bila amik Signature...4 scoop eskrem..+3 topping...part toping aku letak nuts dan choc je...cukup la...lagipun topping dia x byk yg best... x sabar nak layan eskrem ni...


Melting sgt2


Tu sudu dia la tu...aku x abih snap photo lg....best woo makan suap2 share sama2...lomentik gitew...


Abih licin......bestwooo...korang cuba la...eskrem yg di hidang dlm tempurung kelapa...atau glemernya coconut husk dan dihiasi topping...Ikut pada menu yg korang pilih...

Baca  plak menda ni ha...senyum aku sorang2


Harga tu dh termasuk 6% gst ye....


Nak jadi citer aku ni sebenarnya demam...tekak sakit...ingat mkn eskrem Sangkaya ni terus elok la sakit tekak aku...non hadonyer...tu la gatal lagi....makanya aku masih sakit tekak....smlm dh mc takkan ari ni nak mc lagi kan....
Ntah knp plak aku sakit mata yg amat sgt...perit sgt2 ni...
Boss dah halau balik...tp aku x nak sbb ada banyak urusan nak di selesaikan...
Lgpun just itchy je...bukan sakit mata yg merah menyala tu...

Korang kalau nak cuba makan eskrem kelapa yg kat Sengkaya Uptown ni...better pi la...dengarnya nak bukak cawangan kat NuSentral jugak...lagi la senang aku nak layan eskrem ni nanti...



17 comments:

  1. memang nampak sedap aiskrim tu.. get well soon ye..

    ReplyDelete
  2. dh naik rege sbb gst...tp tk puas sbb 4 scoop je..hehe...tekak sakit mmg kena cr yg sejukkk2222..smoga cpt baik..try cari eskrem magnum plak ke :)

    ReplyDelete
  3. Topping dia tu yg tengok pun tak boleh tahan:)

    ReplyDelete
  4. falsya buat sendri je kak..hehehe..

    get well soon okayh akak..jgn makan eskrem lg dh..hehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya ais krim..bila sakit tekak,ubatnya adalah ais krim..hehehe

    ReplyDelete
  6. nak pegi tak pegi-pegi..kat Klang ada cawangan..

    ReplyDelete
  7. sedap jgak kalau dpt time cuaca panas2 nih..;)

    ReplyDelete
  8. terliur.. adeh. dorang kata kt melaka pun ade. nnti nk p try lahh..heheh

    ReplyDelete
  9. Salam, wahh sedap juga ni klw nak try2 kann..hehe haaa tu lahh...selalu kan dh tau demam, or selsema / batuk, mesti nak makan sejuk2 jugak..buat ubat katanye~ hahaha ubatlah sgt..take care kak :D

    ReplyDelete
  10. buat terliur tengok eskrim tu..leleh!!!

    ReplyDelete
  11. sangat menyelerakan..kalau ada kat seremban ni dah try dah

    ReplyDelete
  12. Sampai licin SA makan. Mesti sedap sangat ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah