Wednesday, April 1, 2015

Sejuk Sejuk Ni Memang Sedap......


Aduhai...entah kali ke berapa ntah aku duk tayang megi ni...mcm dah sinonim sangat maggi dalam blog aku....ahaks...tp jangan ingat aku makan hari2 ye...aku amik megi sebulan sekali je...jarang nak makan sebab bukan elok sangat pun....ni pun sebab aku malas nak masak...hujan lebat sejuk...ah...masak megi la...sambil2 hadap blog ni ha, korang masak megi main rendam jer ke....aku x reti la megi rendam2 ngan air panas ni...aku suka tumis bawang putih, bawang kecik ngan cili api....then suka letak sayur banyak2...letak telur..ala...pecah plak kuning telur tu...aku nak buat megi telur goyang...ala x per la...

kebetulan ari ni balik awal skit dari biasa...tapi kan....hujan2 ni kalau dapat cekodok sedap jugak kan....cicah plak ngan sambal...x kisah la sambal apa pun, sambal sardin pun ok........ermmm....teringat cekodok mak masak.....terus rindu....

Okey la korang...aku nak BW kejap....sementara ada masa ni....esok2 ngtah bila dapat jalan2 rumah korang....

20 comments:

  1. Terus je tekak cik akak nak makan megi..mengoda betul megi akak tu..hihi

    ReplyDelete
  2. Maggi yg ditumislah sedap..tp.alin.ada 1 peel pelik...msk sendiri tak.sedap..org lain masak baru sedap...kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama macam kitew..
      kalau nak makan sardin tin..mesti suami yg buat...kalau buat sendiri rasa macam pelik pulak..kalau suami buat...satu mangkuk pun boleh habis

      Delete
  3. Lamanyaaaa x mkn megiii
    hehehe.terus terliur.

    ReplyDelete
  4. Baru je petang tadi melantak megi gak.sejuk2 sedap makan megi panas.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hahaha..gara2 gst rakyat Malaysia mengalami keguguran rambut yg melampau kan

      Delete
  6. sdapnya..tp dah jarang mkn maggi sekarang..:)

    ReplyDelete
  7. erm, nyum2..tambah telur dan sayur banyak2 memang sedap..layan sampai kering kuah..heheh

    ReplyDelete
  8. Perghhhh da 4 bulan da pantang maggi ni , perghhhh mengugat betul gambar ni. Hahaha.

    ReplyDelete
  9. Taste kita sama kak..tak sedap makan megi rendam gitu je..

    ReplyDelete
  10. Kalau anak-anak makan megi.. ai akan masak satu-persatu.. ai tak reti masak lump sum macam tu je.. sebab nanti ada yang dapat sikit.. ada yang dapat banyak.. huhuhu..

    ReplyDelete
  11. CT rasa dalam few people CT terjah dari semalam.. almost semua orang upload citer pasal megi..
    sindrom apekah ini ? hahaha..

    ReplyDelete
  12. saya pun kalau masak meggi telur kena cair cair camtu.. kalau keras tak sedap heeeheee

    ReplyDelete
  13. memang sedap kalau makan meggi time hujan..hehe..letak cabai melaka banyak2..sayur banyak2 pulak..fuh..sedapnya.. :D

    ReplyDelete
  14. saya kalau malas nak masak memang ni lah makanan saya
    lagi malas, rendam dalam air panas ja, hehee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah