Tuesday, April 28, 2015

Za Lipstick & 2 Way Foundation


Meh la sambung balik entry yg pagi td....
Apa yg aku beli kat Isetan semalam...haaa...tu ha yg kat bawah tu....bulan ni je la merewardkan diri...start bulan depan aku dh kena simpan duit...untuk sapa? Untuk adik bongsu aku punya wedding..so apa2 yg perlu untuk diri sendiri kena la beli...pas ni no more joli katak...untuk majlis sendiri??? Entah la...ada nanti ada la....lambat lagi kan....

Ape yg aku men'setan ' di Isetan??? Lama x beli jenama Za...tgok tgh ada promosi kan...las week Isetan mmg ada buat Membercard's Day...aku plak mmg ada card...so shopping di sini sudah...dapat la harga promosi...


Set 2 way foundation ni harga sebenar RM55.90...smlm aku grab harga RM32


Amik 2 batang lipstick nude colour yg harga asal RM30 lebih..tp smlm sebatang RM12..


Ni la kalernya...nude colour...aku x suka terang2 sgt Lipstick ni...


Plumper Lips no 5 Innocent Rose and Plumper Lips No 2 Rosy Flush


2 way cake foundation amik kalour Beige...amik Natural macam gelap sgt2..yang penting casing cantik dan dapat refill jugak...boleh la pakai or guna untuk 2 bulan....
jimat di situ...best ker product Za ni? So far aku ok je ngan Za dan Loreal...Maybelline pun...dulu guna Bobby Brown...la ni hadap la yg murah2 sbb GST ni....hentam sajork..nak beli memahal terpaksa fikir 80kali...Clinique tu pun dah nak abih dh....pas ni guna la sabun mandi cuci muka...huhuhu.....


Wanita dan mekap mmg x boleh dipisahkan...aku la tu....
Tapi!!!! Aku bukan jenis tiap2 bulan beli...artist pun x beli mekap tiap2 bulan pun kot...hihi...dulu aku ngaku la aku sgt gilerkan mekap...la ni dah tua skit ni...kureng nak mekap...lebih pada natural beauty....ahaks.....phuiii...masuk bakul angkat sendiri....natural beauty la sgt kan....mengada....

Haih...banyak hutang entry ni....mlm kang aku nak up entry event review...aku pun tgh fikir mcm mn nk let go 4 tiket wayang ni...masalahnya tgok wayang kat IOI City Mall...aku tgh fikir gak nak buat mini GA ke apa...ye la.. aku ni bukan reti sgt pun bab2 GA ni....

Tunggu eh.....nak sambung buat kerja....


17 comments:

  1. Untung ada member card dpt harga murah betul..

    ReplyDelete
  2. saya jenis klu kosmetik beli bila habis..selagi tak habis selagi tu lah dok pakai..hehehe.. maklum tak reti sgt bersolek... produk Za ni belum pernah cuba..:)

    ReplyDelete
  3. waaa..
    makin brseri ler kak suria lepas nie.
    retis :)

    ReplyDelete
  4. nama Isetan benar2 merasuk jiwa untuk shopping..ngee

    ReplyDelete
  5. brg makeup falsya time hantaran dulu pun xabis lagi kak..mau kene seligi ngan somi bile kate nak beli makeup..aahahahah

    ReplyDelete
  6. cantik warna lipstik tu..berkenan..:)

    ReplyDelete
  7. suka jugak makeup walau bukan pandai makeup pun hahaha.. dah lama rasanya tak pakai lipstik lebih suka pakai lipgloss aritu dok usya jugak lipstik kat guardian ntah napa tak tercapai jugak benda tu hahahaha

    ReplyDelete
  8. Wah.. Mcm menarik je SA.. Tergoda plak tgk..

    ReplyDelete
  9. sama la..dulu masa muda2 cukup suka makeup..sekarang kurang la..asal ada bedak lipstik dan maskara dah la...
    mungkin sebab nak menonjolkan kecantikan sebenar ni supaya orang tak cop cantik sebab makeup..ceh wah!!! ayat buat orang menyampah je..kan??hahahh

    ReplyDelete
  10. ZA mmg cantik lg2 mcm awk yg pdi makeup hasilnya lg btmbah manis molek orgnya 😍

    ReplyDelete
  11. x pernah try lagi ZA... nak cuba jugak lah hahahha

    ReplyDelete
  12. nasib ada member card kan.. dapat berjimat banyak tuh.. barangan Za bagus jugak..

    ReplyDelete
  13. cantik warna lipstik tu kak..berbaloi beli sementara harga tengah murah kan

    ReplyDelete
  14. wah..seronok tengok..murah juga harganya kan kak..best!! :)

    ReplyDelete
  15. ai tak minat make up.. only pelembap muka and lipsticks.. itupun stick to one brand..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah