Thursday, April 2, 2015

Housemate Lari Lagi.....



Lepas sorang2 housemate aku lari...kali ni lagi kejam...tinggalkan kunci Kat pintu dan ayat2 manis sebelum blah....tak bayar sewa langsung dan aku terpaksa cover sewa bilik dia...sgt2 kurang ajar kan...dh la bulan ni aku nak pi Bandung...terpaksa postpone...Menyusahkan hidup aku je...takpe hari ni dia kenakan aku ibu tunggal ni kan...allah maha besar..dia akan dpt jugak balasan nanti...itu antara dia ngan allah...

So sekarang aku tgh cari penyewa untuk bilik kecik...details kat bawah ni...

Deposit : 1+1+1 month utilities (RM100)
Rental    : RM350
Stesen KTM Kepong Sentral hanya berdepan kondo sahaja...

Immediately intake, untuk Wanita melayu bekerja sahaja, boleh bayar sewa ontime..limit staying 1 tahun, agreement akan diberikan semasa masuk rumah.

Korang kalau ada potential calon yg tgh cari rumah sewa boleh la inform aku...letih nak cari replacement...if xde aku kena byr utk 2 buah bilik la nanti....

Kalau ada boleh hubungi aku kat suriaamanda@yahoo.com


33 comments:

  1. selamba je tinggal cm tu.. atleast inform la apa2 ke..
    rumah area mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepong sentral ...5 stesen je dari KL Sentral...nak buat macam mana kalau jenis budak baru nak hidup ni..

      Delete
  2. alahai..teruknya housemate tu..senang je kan nak blah...da try contact ke SA...senang2 je blah gitu ek..alahai...terpaksalah SA bayar lebih kan bulan ni..tak baik buat gitu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang la kena bayar lebih...letih nak fikir..dia ingat kita ni keja hidup senang lenang kot...x yah contact la...dh mmg dia lari pun...

      Delete
  3. melampau nye perangai kan... ada lagi manusia yang tak de hati perut cam nie ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai lagi cik lily..dia peduli apa..dia susah kita tolong...makan minum kat umah tu x pernah berkira...tp dia balas macam tu....

      Delete
  4. akak lepas ni sila berhati-hati kak bila cari housemate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nak tapis..dh malas dh nak cari sebnarnya..tp x larat la nak byr sewa lebih...

      Delete
  5. susah berurusan dengan mereka yang agak tak faham bagaimana nak berurusan..main blah tanpa bayar sewa memang kejam..cuba kena kat dia,ape dia rasa agaknya kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe..allah tu maha adil kan....biar allah je yg balas

      Delete
  6. ishh kohajanye main belah gitu jer..haihlah..manusia nie mcm2 ragam kan kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tu la...mmg macam2 ragam...lepas ni kena hati2 pilih housemate

      Delete
  7. i feel u SA... dah penah kena 2-3 kali zaman sewa rumah bujang dulu... kita ni kesian kat dorang baru nak start life... tak amik deposit bagai.... sebulan dua ok... pastu time weekend kita balik kg, dorang angkat bag blah camtu ja.... ada sorang tu, menghilang 2 bulan..sewa apa tak bayar...tapi barang2 semua ada lagi kat umah... one fine day tu balik kata nak ambil barang, suruh kira berapa dia patut bayar..dok lepak umah 2 hari...kita ni bersangka baik... time keluar gi keja, dia pun sepantas kilat angkut semua... duit sampai ke hari nih tak nampak bayang... macam2 perangai manusia....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu mmg penipu la tu..x selamat la dia hidup dunia akhirat

      Delete
  8. kitew cukup tak suka org macam tu..tak ada rasa responsibility langsung.
    Sebab tu la masak kite bujang dulu kite sanggup sewa sorang2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sewa rumah RM500 kira boleh consider lagi yunk....ni sewa bilik ikut besar kecik...total dh 1.2k....acaner...

      Delete
  9. moga akak dapat penyewa baru nnt..

    ReplyDelete
  10. Moga SA akan dapat penyewa yang lebih baik dari sebelum ni..

    ReplyDelete
  11. Allah...semoga terbukak la hati die nk byr balik... sebab die dah tertangguh semua plan org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde maknanya sheyla..org dh salah xde makna dia nak ganti balik...RM350 bukan skit...itu belanja Dania sebulan tu...

      Delete
  12. mujur dia tak angkut dengan barang2 sekali...ishhh payah kalau ada housemate macam tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujur la.....kalau angkut mmg report polis la kak ann...kann...ic copy I ada simpan....

      Delete
  13. ooo...kat situ ke umah SA...tau sangat....biasalah kalau ada penyewa yg macam...menci gak...insyaAllah...doa org teraniaya akan makbul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....biar la...itu urusan dia ngan yg kat atas tu...

      Delete
  14. amboi blah cenggitu saja ? huuurm macam2 la.. akak kena interview la kot calon2 ni..
    buat black n white bersetem..

    ReplyDelete
  15. Isk..kurang asam betol kan kak...
    Tak pe kak...rezeki anak akak depa buat gitu...
    Allah maha adil kan kak

    ReplyDelete
  16. tak yah refundkan deposit dia SA.. biar dia rasakan... heheh menghasut ni

    ReplyDelete
  17. kesiannya kak SA..sabar ye kak..harap dapat pengganti tu dengan cepat..tak la akak kena bayar sorang2..

    ReplyDelete
  18. amboi, amboi, amboi..sennagnya dia belah camtu ja
    kita pulak sakit hati
    harapnya lepas ni SA dapt rommate yang lebh-lebih baik

    ReplyDelete
  19. ala. ciannya akak..boleh pula dia buat macam tu ek..semoga lepas ni akak jumpa housemate yang lebih baik dan bertanggungjawab.

    ReplyDelete
  20. sebab tue kena buat aku janji dengan penyewa , buat list dan juga tandatangan ,matikan stem kat pejabat peguam biar dia rasa mak aiii cam gitu sekali nak sewa bilik ... biar dia fikir 1000x nak cabut ,

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah