Tuesday, April 14, 2015

Kali Pertama Make Nasi Dage.......

Hi korang...
Selama 37 tahun aku hidup di dunia ni baru sekarang aku makan nasi dagang ni ha....mmg aku x pernah makan sebelum ni....kesiannyaaaaa......sebelum ni aku pernah makan nasi yg kaler biru tu...kalau x salah nasi kerabu....ni one of staff department ni belanja makan sempena dia permanent jadi staff Malakoff ni....murah rezeki dia....

Takde la yg pelik orang NS first time makan nasi dagang....yg pelik cuma nasi dia x sama dengan nasi biasa...macam pulut skit...dan ada 2 lauk..kari ikan tongkol dan kari ayam


Ini la rupanya...


Boleh tahan sedap


No komen...walau first time make nasi dage ni....
Tp yg ni versi Kelantan....bukan Trengganu...
Masalah skrg ni....aku dh kenyang dan dah start mengantuk ni.....sapa nk jawab ni....

Berat masalah ni....x leh focus dh.....

23 comments:

  1. Fida selalu make nasik dagang ni kak..sejak nikah dgn ore Kelate ni.Bila bulan puasa jew...wajib ada nasik dagang tatau nasik kerabu..Tapi Fida tak boleh sgt makan nasik dagang ni..takt sakit perut..pernah pengsan gara2 nasik dagang tau

    ReplyDelete
  2. pengakuan jujur ikhlas I is tak pernah makan sekali pun walau ada depan mata... hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. SA buat saya teringin jugakkk...~!

    ReplyDelete
  4. SA.. please try makan nasi dagang original dari terengganu pulak.. please.. huhuhuhu..
    meletop.. terbaik punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasik dagang terengganu sedap tau...pernah dulu..masa sekolah ustazah buat bagi kat mak...sedap..kuah dia tak sama dengan kuah kelatan

      Delete
  5. pernah makan sekali tp tak kena dengan tekak pastu terus fobia dengan nasik dagang.smp Sekarang tak pernah Cuba makan dah.huhu

    ReplyDelete
  6. nasi dagang..dh lama x makan..lps makan nasi dagang kompom ngantok tau kak..ke sbb nasi tuh..heheh

    ReplyDelete
  7. bagus dah try...nanti boleh makan lagi kut...
    kat kelate ni mmg byk nasi dage..selalu saya makan..

    ReplyDelete
  8. Akak lagi suka makan nasi dagang Terengganu...

    ReplyDelete
  9. wana penah nampak nasi dagang ni kat sabah..tapi tak penah try lagi.. :)

    ReplyDelete
  10. Antara nasi dagang dengan nasi kerabu.. ai lebih suka nasi kerabu.. ;)

    ReplyDelete
  11. nasi dagang.....sedapppppppppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  12. ahaha.memang mengantuk kalau lepas makan nasik dagang..agaknya sebab tu dia bubuh sikit je nasik tu..kan?/

    ReplyDelete
  13. Nasi dagang kalo mkn mmg cpt ngantuk kak..

    ReplyDelete
  14. nasi dagang mmg sedap.. tp tu lah mcm mkn pulut cpt mengantuk heheheh...

    ReplyDelete
  15. memang sedap..tapi tak berapa nak makan nasi dagang ni..hehe

    ReplyDelete
  16. nasi yang biru tuh nasi kerabu.. nasi dagang memang makan dengan kari ikan tongkol.. ya nasi dia macam pulut skit.. tak semua orang suka makan nasi dagang nih..

    ReplyDelete
  17. kurang suka nasi dagang ni sebab pulut, makan sikit je selalunya

    ReplyDelete
  18. Dah jemu makan nasi dagang kat sini

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah