Monday, April 13, 2015

Aku Peminat "Sambal Lover" ..

Assalammualaikum...

Happy weekend korang...meh sini meh aku nak citer ni pasal " Sambal Lover"..ni sambal kosong pelbagai guna...dah cukup masak...sesuai untuk orang yang x sempat masak bila balik kerja macam aku kan....bukan pemalas eh..yang balik kerja lambat...yang dah sampai rumah penat tp tetap nak kena masak untuk suami dan anak2 nak makan...mcm aku ni untuk diri sendiri la....

Nak buat sambal ayam? korang cuma goreng je ayam korang tuh dengan kunyit...titik skit serai dan hiris bawang...panaskan sambal ni masukkan serai dan bawang, gaul2 dan masukkan ayam goreng....tadaaaa...dah siap...sama gak konsep ngan ikan...telur atau seafood especially udang dan sotong...sambal ni dah cukup semua dah...ngan bawangnya...ngan asam garamnya dan tahan lama tp kena simpan dalam esbok korang la.....

Jimat masa!!!x sampai setengah jam dah siap masak dah...psssttt...dah 2 kali aku pulun bawak sambal pi opis...sambal ayam dan sambal ikan....hehehehe...sedap....


tergoda x tgok sambal kosong ni.


3 peket dalam satu bekas ni ha...


ni rupa bungkusan sambal sepeket ni beratnya 300 gram


ini ikan sambal yang siap aku kerjakan x sampai 1/2 jam....siyesly sesuai untuk wanita bekerjaya macam aku...hari2 balik lambat...


Sapa jual ni?

Kawan sekolah aku yang jual....actually bukan sambal kosong je dia jual...dia jual sambal ikan bilis jugak...pun sedap dan tahan lama...aku tengah nak bincang ngan dia ni nak jadi supplier kat opis...dah ada yang order dah....tunggu kawan aku ni bincang ngan aku dulu....kalau jadi aku boleh la jadi supplier...hehehe...sebab orang sekarang cari yang senang dan jimat masa je...betul tak?

Agak2 kalau aku jadi supplier sambal kosong a,k,a sambal lover ni ada x antara korang nak beli?

Kang aku yang beriya tp xde yang nak beli or nak cuba...harga jangan risau memang xde GST dan memang takde la mahal nak mati...sangat2 ekonomi katanya....aku kalau ada yang nak cuba boleh jer jadi orang tengah...tolong kawan kan...sambil2 tu boleh belajar meniaga sekali...nanti aku up entry lain bila perancangan aku ni berjaya ye....apa2 kena bawak bincang dulu kan...bukan main hentam je....

Seriusly sambal kosong ni memang sedap...lagi ko derhaka dalam penyediaan lagi sedap....ahaks...kenapa aku cakap macam tu...aku panaskan sambal..aku letak daun limau purut skit...hiris2 serai...gaul dengan ayam goreng...wallawei...sedap weh....trust me....

12 comments:

  1. wana pun peminat sambal..rasa selera ja makan bila ada sambal.. :D

    ReplyDelete
  2. sesuai untuk org berkerja mcm kita kan SA.. senang lah nak masak

    ReplyDelete
  3. Sesungguhnya sambal adalah kegemaran Fida..tapi sejak 2 menjak ni...bila makan jew rasa nak muntah balik..kenapa tak tau la..

    ReplyDelete
  4. eeemm.. mulalah ni nak buat ai sama2 tergoda..
    psstt: nanti ai cite kat my hb.. klu respond memuaskan, ai pun nak order gak.. nanti kite PM awak ye.. ;)

    ReplyDelete
  5. memang memudahkan memasak kan..

    ReplyDelete
  6. ia memudahkan dan mempercepatkan proses memasak.. bagus nih untuk yang bekerja..

    ReplyDelete
  7. Memang sangat mudah untuk wanita bekerjaya ni

    ReplyDelete
  8. im looking for dis.....tantiu bebeh!!hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah