Wednesday, April 8, 2015

Pesona Guest House - Kamar Beradu

Lupa plak aku nak share ngan korang ada 3 keping gambar dari FB Pesona Guest House...gambar yg buat aku mula2 jatuh cinta dengan guest house ni....tanah depan rumah xde la luas sgt tp sbb dekorasi landskap tu yg nampak sejuk je mata memandang...mmg Ibu Nana dan Pak Ismael sgt2 menitik beratkan hiasan laman jugak...dan yang pasti mereka mmg high taste..


Gambar ni waktu malam...so x nampak sgt


Besar kan rumah diorang


Tetamu yg menginap disini dilayan bak keluarga sendiri


Jom sambung tengok deco dlm rumah ni...


Patung seramik hiasan


Lukisan dan meja sudut tu pun menarik


Tangga untuk ke tingkat atas


Masuk2 bilik je kat tingkat 2...wowwwww.........sejuknya hati tgok bilik ni...katil king tu.....combination kaler pun menarik....


Setiap sudut ada lukisan 


Koleksi cd..xde la masa nk tgok cd


Cantik2 lukisan ni


Tv kat dlm almari kabinet


Aku mmg suka giler ngan lukisan2


Aku x jumpa la gambar full katil ni...mn ntah ..


Bath tub pun kaler biru...


Toilet bersih


Tempat mandi


Curtain

Lepas aku dh selesai urusan check in..terus masuk bilik...freshen up...then turun bawah
Badan dah letih..apa tunggu lagi..time tu jugak la maid Ibu Nana hidangkan aku makanan...nasi goreng special...ermmm nampak macam biasa je...tp bila korang dh suap je....terus akan laju je suap....bukan gelojoh tau....tp lebih kepada SEDAP



Dah separuh baru nak snap gambo.. cisss....

Lepas tu aku lepak ngan Ibu Nana...borak2 kosong..minum teh o, memang Ibu Nana sangat2 ramah...dia bercerita ttg family dia...dan macam2 la...memang korang x kan kekok dan rasa macam rumah korang sendiri....kul 10 mlm aku minta diri masuk bilik....tunggu apa lagi kan...time untuk berehat setelah melalui hari yg hectic dan panjang...

Lupa nak ckp...sepanjang aku kat sini. .wifi adalah free..sebutan kita di Malaysi adalah Waifai kan....kat sana Wee feee...hihihihi.....

Till then pengalaman hari pertama aku di Jakarta a.k.a Cilandak....esoknya ikut aku pi SPA eh....awesome!!!!




13 comments:

  1. wahhhh..cantik2..katil tuh nmpk mcm selesa sgt..

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaaaa bilik dia. Bilik air dia pun bersih !

    ReplyDelete
  3. landskap dia memang cantik kak.
    petang2 lepak kt luar mmg syiok tue.

    ReplyDelete
  4. Macam seram tau patung seramik tu...dia orang jawa ke?

    ReplyDelete
  5. Cantik dan kemas jew kan..sambil tu kite boleh tahu dekorasi hiasan org Jakarta kan..

    ReplyDelete
  6. wow..serius cantik sangat tempat tu kak,,buat mata yang tengok rasa terpesona..selesa sangat tu..

    ReplyDelete
  7. wahh selesa dan cosy je kan walaupun guest house

    ReplyDelete
  8. memang cantik..semua berseni. terbaik!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah