Thursday, April 30, 2015

Tempah Langsir pun Kena GST @ Nilai 3

Kalau pergi Nilai 3 memang x sah kalau x rambang mata kan....betul x? sapa yang x giler kalau ke sini sebab karpet, Langsir dan kain2 semua cantik2...memang geram jer la tengok...kebetulan masa ni nak pi amik Langsir yang Mak tempah untuk wedding Acu August nanti kan....so aku pun amik peluang merayau2 tgok langsir...mula2 tuan kedai duk pandang2...eleh...macam aku nak sangat ciplak pesen langsir dia...xdenya...tp bila dia dah sibuk layan customer aku curi2 snap....


macam2 corak...macam2 kaler..aku nyer wedding nanti x tau nak pilih langsir kaler apa...hehehe...guna yang sama jer ok x?


Atuk pun belek2...nampak x anak dara aku tu...dah tinggi sangat2 dah sejak dah piyed ni...


antara fashion2 langsir...aku x minat jenis macam ni


sekali nampak Atuk tgah main Ba Ba Cak ngan Qhaira...seronok plak tgok atuk melayan cucu

tgok la tu...terlari2 si Qhaira...

Sekarang ni kalau beli apa2 pun memang mahal...tempah langsir ni unuk tingkat bawah jer abih RM600++ Sekali ngan gst...sakit tul hati...lebih utk bayar gst je...even letak deposit pun ada gst...masa amik pun ada GST...

Sapa jahit langsir kat sini?

ingat nak tempah kat orang je...senang xde kena2 gst ni....ingat nak buat langsir kaler soft purple la for my wedding...ok tak?sebab aku nak buat theme White Pearl...kira match la tu kan?

21 comments:

  1. Ehhh ! Tempah langsir pun ada GST ? Pedihhhh !

    ReplyDelete
  2. semua benda ada GST. hmmm... entah ler.. mak cik saya jahit baju, x pasti la dia jahit langsir ke idok. tapi dah nak dekat raya puasa ni, rasanya dia busy kot. sorry eh kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah juga kalau semua benda nak di GST

      Delete
    2. owh mak amy jahit baju? masih ada kosong tak?

      Delete
  3. Bestnya dah mula shoping2 he he he Bonde pon selalu g Nilai 3 cari-cari barang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaum hawa pastinya suka shopping di nilai ya bonde

      Delete
    2. saya pernah sampai sekali ja....tak larat jalan dan melayan kaum hawa shopping

      Delete
  4. Wow..semua cantik2..memang buat rambang mata tu Kak..langsir pun mahal juga ya..

    ReplyDelete
  5. memang memedihkan bila apa saja yang kita beli dikenakan gst, sedangkan duit tu boleh hala kut beli barang lain sebelum ni... sakitnya tuh disini kan SA :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah dah macam lagu pula tu kak ana

      Delete
  6. betul..baik tempah kat orang je..ramai yang ambik tempahan buat langsir sekarang nih..

    ReplyDelete
  7. Semaua bende nak gst..eiii...

    ReplyDelete
  8. Semua benda kena gst akak...huhuhu... Cantik la color tema yg akak pilih utu wedding akak nnti..:)

    ReplyDelete
  9. eemm.. tempah kat org je.. mcm ai.. beli langsir lps tu mintak nenek sedara buat..

    ReplyDelete
  10. kat nilai rasanya makin mahal pulak dah..tempah jahit kat kedai biasa lebih murah tak kak?

    ReplyDelete
  11. sekarang nih sana sini situ semua ada GST.. huhuhu..

    ReplyDelete
  12. saya jarang sangat ke nilai rasa baru 2 kali gitu ja sampai nilai

    ReplyDelete
  13. Nilai ni memang tempat yang betul-betul murah ka?

    ReplyDelete
  14. hai. aida landing sini, SA.
    survey langsir umah baru hi hi hi...
    tak nak gst, kena gi kedai yg bukan registran gst.
    and make sure harga lebih murah la.
    aida may be tempah kat mitc ni aje. kedai pakcik takde gst.
    hi hi hi kedai kecik aje.
    and da kautim harga la kasik murah skit. kasik pakcik tu bisnes :) hi hi hi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah