Friday, April 17, 2015

Lepak Di Dalam Peti Ais.....


Gambar dari Google..

Korang pernah buat?

Tak pernah? Jangan nak selindung2 baik ngaku...hahahahha...aku pernah la buat masa kecik2 dulu dan you know what...siap pintu tertutup dan x boleh keluar even tolak dari dalam...ini mak aku citer la ...adehhhh...memang x leh bayang la...sebabnya terkurung dalam masa 10 minit...nasib baik mak cakap masa tu dia nak masak bukak2 peti ais tengok aku dalam tuh...hehehehe...kelakar la plak...

Sekarang yang suka duduk dalam tu si Qhaira...nak2 plak sekarang musim panas kan....pantang nampak orang bukak peti ais laju2 dia lari nak lepak duduk dalam ni...tempat dia bertenggong sama macam dalam gambar tu...itu la port dia suka....nak marah kang kesian sebab memang panas sampai mommy dia purchase ekon letak dalam bilik...amboiiiii....lebih2 plak ko ni kan Qhaira...macam puteri lilin x boeh kena panas skit...tp memang Qhaira agak sensitif dengan cuaca panas.....kulit dia cepat naik ruam2......itupun motif mommy dia beli ekon....best ar tido sejuk...

Kakak doakan mama rezki lebih....nanti mama beli plak untuk bilik kita...hehehehe...nak jugak khennn....panas wehhhhh.......

Happy weekend korang....have a great weekend....

16 comments:

  1. Lagi-lagi kalau bulan puasa kalau dpt masukkan kepala dlm tu leganya hihi...

    ReplyDelete
  2. opcoz penah hahaha lagi2 bukak pintu bahagian sejuk beku tu..
    besaq gabak ni tua tua pun buat ehehehe..

    ReplyDelete
  3. a'ah la.. kecik2 dulu pernah duduk dlm esbok, pastu tak leh bukak dari dalam hahaha

    ReplyDelete
  4. Pernah cuba buat pada kucing.. lepas tu boleh terlupa.. mencari2 dkt mana perginya kucing tu.. huhuhu.. sekali kena marah dgn bpk sedara sbb bila dia bukak terkejut tgk ada kucing dlm peti sejuk.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. alolo..comel pula tengok gambar tu,,memang betul tu kak..musim panas skang ni macam nak lepak ja depan peti sejuk..heheh

    ReplyDelete
  6. tak penah lg masuk dlm peti ais..tapi teringat kalau bulan puasa mst letak muka dlm tempat sejuk beku..sejuk je rasa...;p

    ReplyDelete
  7. Ank2 sue suka sgt duduk dlm peti ais..kdg2 toys pun diaorang letak dlm peti..

    ReplyDelete
  8. pernah jugak masa kecik..haha..kelakar bila ingat balik..

    ReplyDelete
  9. tempat lepak paling best musim panas nie..:)

    ReplyDelete
  10. Salam,hahaha bukan kata kita, kucing pun suka jugak dgn kesejukan dlm ice box ni...bila kita bukak je, dia sibuk nak sejukkan diri kat pintu ice box...

    ReplyDelete
  11. hahahaha masa kecik2 bila balik KAFA panas2 mesti sejukkan bada depan peti ais hahahahha

    ReplyDelete
  12. Hehe... Anak2 suka bnar la dgn peti ais ni..

    ReplyDelete
  13. hehehe pernah jugak time panas2 bukak pintu peti ais nak bagi sejuk.. hehehe.. comei laa gambar tuh..

    ReplyDelete
  14. Fida akui Fida pernah duduk depan peti ais..masa tu darjah 5..bulan puasa..balik skolah kan tengahari..panas lip2..terus buka peti ais..duduk depan tu..pastu tok mai..marah2..hehehe.kata dia bil elektrik dah naik sebab ni la..

    ReplyDelete
  15. mesti comel Qhaira duduk kat peti ais..

    ReplyDelete
  16. Hahaha...pernah sangat. Sekarang turun ke anak-anak plak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah