Wednesday, April 29, 2015

Tsubaki Hair Product?????

Pernah dengar nama product ni? 

Percayalah aku x berapa kenal ngan product ni...ni pun terpanggil nak buat entry sebab aku dapat sample masa kat Isetan...
Tsubaki adalah salah satu product keluaran di bawah jenama Shiseido...laaa bar aku tau...amsalahnya aku x pernah nampak kat mana2 mall...even kat farmasi pun x pernah jumpa...ke ada cuma aku je x pandang x jeling2...mengada tau aku ni...asyik pandang jenama lain je kan.....


ini sample shampoo dan conditioner yang aku dapat...


Shampoo ni mengandungi bahan2 natural semulajadi untuk melembutkan dan seperti yang di terangkan kat atas tu la...aku macam malas plak nak translate..


Antara variasi shampoo Tsubaki yang diperkenalkan...dah tentu2 nya untuk memberi sinar dari pelbagai sudut kan...ada 3 variasi iaitu :

  1. Shining > Moisture and Shining for normal to dull hair type
  2. Damage Care > Repair & Shine for dry and damaged hair type
  3. Head Spa > Scalp Care & Shine for all hair type

Kat mana nak dapatkan shampoo ni....kalau dah aku dapat sample kat Isetan maybe kat situ la kan...aku dah cuba google kebanyakkan jual online dan haaa jangan x percaya shampoo ni banyak di jual di Singapore sebelum ni...

Dengan estimate harga  RM25 sebotol, Tsubaki shampoo kini terdapat di Malaysia di Farmasi2 terkemuka termasuk Jusco Wellness Pharmacy.

So kalau korang nak cuba boleh dapatkan di mana2 farmasi ye...aku pun nak pi skodeng nanti...kalau ada la kan...no harm trying isnt it?

14 comments:

  1. shampu ni besstttt hihi..pernah guna mase study kat jepun dulu..bau die fresh je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh shampoo dari jepun rupanya...shampoo yang fresh memang bestla

      Delete
  2. mungkin sesuai utk rambut luruh.. boleh cuba consuder jgk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. consuder atau conditioner kak eny?

      Delete
  3. first time dengar.. menarik nih..

    ReplyDelete
  4. first time dengar nama produk ni..nanti try tengok

    ReplyDelete
  5. wana pun baru first time dengar nama brand ni..

    ReplyDelete
  6. Salam, hoho sy kurang tau psl penjagaan rambut, jg xtau jenama2 hair product cmni..kalau bagus, boleh lah review lagi kak..hehe

    ReplyDelete
  7. saya kena pkai syampu ubat je. saya ada psoriasis. kalau x, rambut gatai memanjang T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa benda tu amy baru first time dengar ni

      Delete
  8. Asal wangi dan tak mendatangkan masalah pada kulit kepala, ai layan je..

    ReplyDelete
  9. ada 3 jenis perasa...eh panggil perasa ka?

    baru tak boring kan?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah