Wednesday, April 15, 2015

Trip Jakarta 2015 ~Random Photo. .

Selepas mat saleh ngan gepren dia dh sudah segala mak nenek spa kami pun berjalan kaki pulang ke guest house...mmg best je jln kaki melalui liku2 jalan sambil explore tempat orang...mmg satu pengalaman indah bg aku bila dpt capture aktiviti2 masyarakat di cilandak...ada meniaga dari rumah ke rumah...ada yg meniaga gerai...rata2 macam2 aktiviti ada...aku walau tgh selsema tengah batuk...enjoy je experience....

Jom ikut aku tgok apa yg sempat aku capture....


Penjaja yg menjual keperluan dari rumah ke rumah...Ikutkan kesian...tp disana mmg umur sebegini yg sepatutnya berehat tetap bekerja....


Ada yg meniaga jual burung nuri...sebut bebetul2 eh..jgn ke lain plak...


Antara rumah2 yg sempat aku capture....


Pintu pagar dia....canggih...


Pokok pangkalnya mmg kawasan ni rumah besar2


Meniaga macam ni pun ramai...


Ini area rumah Ibu Nana...tingkat atas...


Petang2 boleh berehat kat sini


Memang tenang bila habiskan masa kat ruang rehat ni...


Gazebo untuk 



Apa yg aku notice area guest house ni sgt2 sunyi...xde kanak2...xde suara orang pun...mmg tenang bila sesekali bercuti


Cuma yg letih bila keluar berdepan dengan macet....


Petang tu jugak dalam pukul 2 aku keluar je Old Town Jakarta....jom ikut aku explore apa yg best kat situ...mmg amik masa 1jam lebih kerana macet ni....meter plak makin lama makin naik...mmg la suka hati si driver ni...kalau boleh lg lama macet lg bagus agaknya....ada aku lalu satu roundabout siap ada arca kuda banyak2...x sempat nk sbap gambar...ada la tp gegar teruk so mmg x dpt nk kongsi kat sini....x pe la next boleh pergi backpackers lagi....

Random photo sampai kat sini....nanti aku up citer yg  citer kat old town Jakarta plak...

Tunggu eh......


11 comments:

  1. cantik kawasan guest house tu..:)

    ReplyDelete
  2. Memang rumah orang kaya Jakarta besaw dari umah org kaya Malaysia kan..Diaorang kalau kaya..kaya teramat..kalau susas..susah teramat..tapi gambar 1st tu agak sedih...Kalaula abah Fida memang Fida dah tak bagi dia kerja..sakit kot bahu pikul berat2 ni

    ReplyDelete
  3. Jalan2 kat sana kalau tak macet memang tak sah khabarnya... :)

    ReplyDelete
  4. Mmg betul..mslh kt sana jem teruk giler..penjaja mknn pun byk sbb salah satu punca rezeki penduduk di sana kan..

    ReplyDelete
  5. hebat betul boleh angkat barang semua tu..tapi begitulah kehidupan orang indonesia kan..cuma kat sana macet melulu..huhu

    ReplyDelete
  6. cantik cantik rumah kat sana SA...
    tak sangka kan kat sana penjual penyapu dan barang2 cuci tu jual mcm tu.. mungkin faktor nak sewa kedai mahal dan tak mampu...
    bersyukur tinggal kt malaysia..

    ReplyDelete
  7. kesiannye tgk gambau first tuh kak..sedih rase..

    kalau kat indonesia kan falsya perasan satu la..kalau kaya mmg kaya betul..umah cantik besau2..kalau miskin, mmg miskin..

    ReplyDelete
  8. besar sungguh rumah kat sana..orang kaya tu..

    ReplyDelete
  9. cantik dan besar guest house kat sana.. memang boleh menenangkan diri laa kat situ..

    ReplyDelete
  10. cantik guest house tu dan design rumah besar tu.

    kesian pulak tengok pakcik tu..kuat betul bahu dia angkat semua benda tu

    ReplyDelete
  11. Cantiknua guest house ni. Memang puas hati tengok pun

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah