Wednesday, April 15, 2015

Trip Jakarta - Jamu Body Treatment Part 2


Masih berkisahkan di Jamu Traditional Body Treatment, aku masih lagi explore seluruh Spa ni...memang amik gambar je la kerja aku...sib baik diorang ok je...lepas ni kang nak kena jalan kaki kan balik ke Guest house...takde la jauh sangat tp basah gak la ketiak...yang seronok sebab explore plak kiri kanan perjalanan balik....uiihhhh seronok tgok rumah2 besar...macam2 design...itu aku citer kemudian...kita habiskan area Spa ni dulu..


patung2 ukiran...bentuk anjing dan katak...


Kain batik Indonesia


Ini plak Aloe Gel...


Jasmine Lulur


Sabun2 kecantikkan...atau lebih dikenali sebagai Bali Soap


Set rawatan Spa...kalau nak berspa sendiri di rumah


Set Jasmine Flower


Set Bali Limau


Set Boreh Spice...Boreh??tau x apa itu Boreh?Beras la.....


Set Lavender dan Frangipani


ini aku x pasti scarf ke or shawl ke...


patung2 hiasan


Kraftangan dan sutera


Pakej2 yang diperkenalkan....


Memang pakej2 yang diperkenalkan menarik..lepas je sessi Spa tu makin ramai plak pelancong datang nak ber spa ...ikutkan ada banyak lagi spa lain di sekitar tu tp diorang berkunjung ke Jamu Traditional Spa ni..mesti special la tu...x pun promosi atau recommendation dari pemilik2 homestay atau guest house macam Ibu Nana...apapun ini pengalaman yang x mungkin aku lupakan...kalau berkunjung ke sana lagi aku pasti akan pilih Spa ebagai salah satu agenda...best wooo....boleh tido....nyamannn bangetttt

Korang kalau berkunjung ke salah satu tempat di Indonesia...jangan lupa buat aktiviti tambahan...iaitu Spa....masukkan dalam list ok?

Jumpa next entry....


11 comments:

  1. Sudah semestinya akan pergi spa. Nyamannya rasa badan diurut :)

    ReplyDelete
  2. Bali ni sinonimnya dengan patung-patung
    SA beli set spa yg mana satu?

    ReplyDelete
  3. uih..bila la kot dapat ke SPA macam ni SA..rileskan dapat buat..

    ReplyDelete
  4. Menariknya produk2 di spa nih...juling mata tengok...hehhhe..:)

    ReplyDelete
  5. PSA sana mmg best especially mandi lulur tu perghhhhh

    ReplyDelete
  6. harap 1 hari nanti berpeluang pi sana..

    ReplyDelete
  7. mesti rasa selesa sangat lepas ke Spa nih..

    ReplyDelete
  8. Bila dah bercuti tu alang alang dapat berspa pun seronok

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah