Monday, April 6, 2015

Menu Ahad Manyak Syok woooo....

Hi korang....aku ni asal balik Seremban asyik jamu korang ngan lauk pauk erk...saje je pancing korang agar terliur erk..haha.. xde la aku x dpt mood lg nak up citer Jakarta...ntah bila la aku nak start...gambar pun mls nk letak watermark. ..kesibukkan aku mengalahkan aku kerja kat negara Jepun....ikutkan dh stress dan fed up dh... tp memikirka kerja...pintu rezeki...aku bertabahlah...

Jom tgok menu Ahad plak jom....


masak lemak cili api Daging cincang Yg mhl giler tuh...cukup stok 3 kali masak...


Tumis air sayur bayam


Ikan tilapia goreng bodoh je..hasil pancingan Abah...


Ulam pegaga dan kangkung celur...


Sambal belacan mak..best ever...



Alhamdulillah..masak berdua ngan mak...best betul makan...berpeluh2 mak makan..kena dengan selera mak la tu...abah pun makan bertambah...jarang kami tgok abah berselera sampai macam tu...lega.  .tiada yg indah selain tgok mak ngan abah happy....

Ahad aku kali ni penuh dengan aktiviti...x tau minggu ni macam mana...dengarnya mak naknpi Nilai 3 cari curtain untuk wedding adik aku...x tau jadi ke tak nak pegi...depends on schedule aku la nanti....ikutkan malas nak pegi sbb panas kat sana...tp masa dh suntuk kan..takut lewat plak nanti...

Apapun persediaan harus di mulakan start dari sekarang....kan?


17 comments:

  1. wow memang sedap ni kak...tengok sambal tu...yummy

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaa masak lemak daging tuuu... terliru tengok

    ReplyDelete
  3. Fuhhh memg brselera la lgi2 da sambl nelacan

    ReplyDelete
  4. Memang menggoda selero den boto lah ekau ni SA.. ;)

    ReplyDelete
  5. fuhhh sambal belacan tu sedapnyaaa :D

    ReplyDelete
  6. sedapnya ulam tu.. kecur air liur..

    ReplyDelete
  7. makan lauk pauk gini memang sedap amanda! i pun suka! :))

    ReplyDelete
  8. sampai kat sambal terus tertelan air liur..hahahah..

    ReplyDelete
  9. ikan talapia tu goreng rangup-rangup, makan dengan nasi panas..memang sedap
    nak tumpang makan jugaklah

    ReplyDelete
  10. Mcm mana kite nak kurus ...Asyik tgk gambar menu je dah terliur..balik mesti nak buat..

    ReplyDelete
  11. terliur wana tengok ulam pegaga dan sambal belacan tu...menggoda habis la..heee

    ReplyDelete
  12. awat semua sedap sangat..haha..kecur liur jaa ni..

    ReplyDelete
  13. Paling sedap ada ikan goreng, sambal belacan dan ulam tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah