Monday, April 6, 2015

Trip Jakarta 2015 > Bumi Jakarta aku jejaki...

Sambungan Trip Jakarta lagi...malas plak aku nak godek ini siri yang ke berapa...dan aku malas nak letak watermark. ..asal aku cepat habiskan citer Jakarta ni dah la...masih lagi beekisarkan permulaan perjalanan..ni gambar dari kamera compact aku.mm.memang lazimnya pi luar negeri aku akan rakamkan permulaan perjalanan untuk kenangan...dari awal di airport sampai lah aku selamat mendarat ke lokasi...


Duduk berdekatan sayap...aku dikala ni diserang selsema dan batuk...


Penerangan keselamatan di screen yg disediakan dalam bahasa Dutch...Perjalanan 1 jam lebih bagai x terasa...sekejap je sampai...


Masa ni captain dah umumkan kami hampir tiba di Airport Bandara Soekarno-Hatta International


Aku memang cintakan keindahan...mmg x terkata Indahnya ciptaan allah


Memandangkan naik KLM aku dpt meal utk muslim..kebab vege yg sedap dan jus apple...


Birunya langit...salju mata melihat..sejuk je. . 


Ee...dh nampak laut...dah nampak kapal


Makin rendah...masa ni dah nak pukul 6.30 pm..dh nak gelap...beza waktu pun sejam je..


Kejap lagi nak landing....


Samar2 dan gegar skit gambar ni...


Dah nampak Bandaraya Jakarta yang padat dan pesat membangun.. 


Perairan pantai...


Ini aku x pasti...


Dari atas nampak macam sawah...tp x tau la...


Ni dah jelas nampak dah...pengumuman mendarat pun dah lama diumumkan...


Populasi penempatan yg memang padat....


Sayap pun dah terbuka menandakan nak landing....


Alhamdulillah...smooth landing...good job to the pilot...congrats...


Alhamdulillah mendarat dengan selamat...

Akhirnya aku sampai ke bumi Jakarta...bandaraya yg padat dengan penduduk dan merupakan ibu negara Indonesia...ramai orang luar dalam flight ni....suka denag sikap ramah tamah flight attendance...captain yang very friendly....KLM cuma terbang ke Jakarta je dari KL..lokasi lain aku x tau plak...x arif lagi sbb first time naik...nak tau sapa aku jumpa ni atas flight...penyanyi AF x tau yg ke berapa si KAER..dengan wife dan anak dia...aku memang perasan dia la...itu x penting...yang penting aku nak explore Jakarta...

Well...aku stop kat sini...nanti aku story bab homestay yang aku dh booked awal

PESONA GUEST HOUSE...yang dah buat aku jatuh cinta..yang dah buat aku x nak berjalan nak duduk bilik je....lagipun masa tu aku tgh very bad flu..tgh demam..tgh batuk....

Nanti kita sambung....






11 comments:

  1. uih..dah pi Jakarta rupanya...1st time naik flight..mesti bestkan SA

    ReplyDelete
  2. suka jugak tengok pemandangan dari ats flight. cantik ^^

    ReplyDelete
  3. Ooo... ke Jakarta kisahnya SA ye
    Makan angin sambil shoppinglah mestilah.

    ReplyDelete
  4. bestnya..dah sampai jakarta..:)

    ReplyDelete
  5. seram sejuk pulak tengok daratan dan laut kat bawah tu
    alhamdulillah, SA selamat sampai

    ReplyDelete
  6. Tak sabar nak tau mengenai homestay tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. bumi jakarta memang sangat padat..wana nak rasa juga jejak sana satu hari nanti jika ada peluang :)

    ReplyDelete
  8. best naik flight kalau dapat dok tepi tingkap tu..dapat tengok view luar

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah