Tuesday, June 23, 2015

Hajat Nak Petik Strawberry Tak Kesampaian

Healthy Strawberry Farm Seasonal Type

Hi korang...
Meh sambung lagi citer hajat x kesampaian nak Hand Pick Strawberry kat Farm aku pi ni sebab orang tu cakap x leh petik...ada season dia untuk petik...hampa...x kan nak pi Lavender farm plak nak petik kan...malas nak balik ikut Simpang Pulai...nak balik kang ikut Tapah je...hari plak dah petang..takut plak lambat kang dah gelap...si dia agak kureng skit kalau memandu malam..dah la dua2 rabun...xper la next time pergi lagi..boleh la pi hand pick...lagipun musim cui sekolah...ramai yang bercuti kat CH ni kan...so...for sure banyak buah dah kena petik...nak ubat hati yang frust...beli la 2 pek strawberry yang hidup segan je kecik2 buah eh....jadi la..buat kudapan..2 pek RM10....Kecik buahnya....huh...kalau kat Brinchang tu sure leh dapat yang besar2....


Strawberry Farm Yang aku pi....healthy ker???


boleh tahan luas gak ladang strawberry tp sayang xde buah...


see xde buah kan..ada pun macam x menjadi....sedihnya hajat x sampai...

Jom tengok bunga jer la...cantik2 bunga2 kat sini...sawan bunga aku kejap....leka aku amik gambar....


cantiknyaaa...kalau ada laman kat rumah kan best...


Aku nampak pink....


Bunga kembang 3 bulan...lepas 3 bulan dia akan tukar warna lain...selalunya kaler pepel dan pink...


salah satu species kaktus..dulu aku ada beli tapi kan x leh tanam kat cuaca biasa la...dia nak cuaca macam CH gak


bunga ni pun cantik sangat...pepel....


rose merah...mawar berduri...


yang ni pun cantik...tp x tau nama...


kudup rose yang baru nak kembang...cantik....


yang ni pun cantik putih suci jer,..tp satu pokok sekuntum je bunga....


Mini bonsai...murah gak...xde la ribu2...belas2 je sepokok...tp x nak la sebab x pandai jaga...yang jenis ni nak kena pandai bela...

seram plak tgok kaktus ni...hehhehe

Hajat  tak sampai pun x per la...pergi pun x rancang betul2 kan....
Next time i will make sure all the activities best dan penuh masa pi CH..Dari awal pagi...sampai ke petang kan...dan i will make sure i that i can feel the thrill hand pick strawberry....huwaaaa....nak jugak...nak jugak...i dont care.....

18 comments:

  1. pergi makan angin je la ye..tak pe lain kali plan lain lak..

    ReplyDelete
  2. Bunga yang boleh buat ai teruja... bunga lily.. ;)

    ReplyDelete
  3. rindunya nak petik strawberry

    ReplyDelete
  4. tak per next time boleh pergi lagi...

    ReplyDelete
  5. Falsya ssh betul nk ajak somi naik kemeren..ramai org katenye..falsya gie sana borong jagung ngan sweet potato..hehe

    ReplyDelete
  6. alahaiiii bukan rezeki petik strawberry tu..next time mesti dapat..
    at least dapatlah tengok bebunga cinta bagai tu..hikhik
    kite pun tak pernah merasa petik strawberry..wuwuwuw~

    ReplyDelete
  7. Selalu gak jd macam nie.. Pergi dengan niat nak memetik tp malangnya selalu salah timing.. hehehe

    ReplyDelete
  8. canteeekkknyaaaa munge-munge.... :)

    RINDU nak gi CH.. huwaaaa.. nak ajak pokchik lah pas raya nanti.. weeeee..

    ReplyDelete
  9. bunga2 tu mmg cantik semuanya..bunga kembang 3 bulan tu SB ada tanam..tapi nama dia lain sikit..bunga kembang 2 hari, lepas dua hari kaler dia akan bertukar dan sehari pas tu terus layu..

    ReplyDelete
  10. Dpt cuci2 mata tgk bunga pun rasa puas juga tu kak

    ReplyDelete
  11. Bestnya tengok! Bilalah dapat holiday kat sini. Teringin nak petih buah strawberry

    ReplyDelete
  12. Ch mmg tak bosan nak pergi kan...adaaa je port2 best leh terjah

    ReplyDelete
  13. cantik bunga-bunga tu kak amanda :-)

    ReplyDelete
  14. tu la tgk gmbar pun tak mcm ladang strawberi..tgk org lain petik kat tempat lain agaknya

    ReplyDelete
  15. masa alin pi tahun lepas pun tak kesampaian nak petik strawbeery...xde musim...

    ReplyDelete
  16. takpelah, ade rezeki pergi lagi..next time pergi nak borong kaktus pulak..hihi

    ReplyDelete
  17. aih, sy x pernah p sana, uihh, teringin haaaa~.... next time petik ya sis, sabaq naaaa..hehe

    ReplyDelete
  18. Takpoo laaa lain kali g lagi petik byk2 yaaa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah