Wednesday, June 17, 2015

Jakarta Trip 2015 - Indonesia International Wedding Fair ( Last Part)

Hi korang,
yeay...akhirnya sampai la kita ke last part Jakarta Trip 2015 ni...punya la ambil masa yang banyak untuk settlekan entry ni...semua ni sebab lately aku sibuk...sibuk dengan kerjaya dan sibuk dengan macam2 tanggungjawab lagi...itu belum kawen lagi tu...kalau dah kawen nanti x tau la nak cakap cemana...ntah2 bersawang blog aku ni...


pakaian traditional Indonesia..halus tenunannya


meja makan beradap atau coffee time..


ni pun cantik...tp seksi gilo


dekorasi taman


gown pengantin


tgok pakej tu...RP39,500,000..korang convertkan la sendiri dalam RM


Masih lagi dekorasi yang menarik...ada swan...


pohon2 cinta kaler putih...ko hado?


kalau aku takde la nak pakai gown ni..macam semak serabut tp bila tgok in reality memang cantik


wedding card yang macam2 bentuk dan warna...cantik kan...


sweet je kalernya


yang ni pun...


huii rambang mata tgok


backdrop ni pun cantik


pintu keluar

sebelah dewan ni ada Indonesia Fashion Week 2015 plak..x dan nak tgok dah letih..

itu la aktiviti malam terakhir aku di Jakarta...dan esoknya aku nak terbang balik pukul 7 malam dengan pesawat KLM...apapun macam sekejapan je aku kat sini...tak dapat nak explore lebih2..ada rezeki annti nak repeat lagi...bukan senang ye nak pi jalan sorang2...semangat kena kuat dan kental...bila kat tempat orang kena berani dan jangan tunjukkan yang kita penakut...itu yang aku amalkan...next masih ada lagi tempat2 menarik di Indonesia aku nak pergi....seronok sangat cuma kali ni kalau pergi kena tgok cuaca...masa aku pi ni musim hujan...dengan macet sentiasa ada di Indonesia...kepadatan kapasiti penduduk yang mencecah 30 Juta..

Sebelum pulang ke Malaysia aku sempat ke Tanah Abang..shopping mall besar yang jual kain2 dan macam2 barangan termasuk telekung...aku singgah kejap sebelum ke bandara Suekarno...mak aiii padat...sempat la aku beli ole2 untuk keluarga di Malaysia...ini la aku...bila berjalan x suka shopping...lebih suka explore tp memadai dapat belikan souvenir untuk keluarga....kat situ x berani amik gambar sbb kebanyakkan peniaga inform jaga barangan berharga....byk penyeluk saku

Sekian sahaja kisah Trip Jakarta 2015 secara backpackers...next lokasi x tau lagi nak terjah mana...tunggu sampai selesai wedding adik bongsu aku...insyaallah akan terbang lagi...tp kali ni nak pergi sorang lagi dan explore secara backpackers jugak....just wait and see....

12 comments:

  1. boleh la beli baju pengantin kat sana SA...

    ReplyDelete
  2. cantik2 baju pengantin n kad jemputan tu..:)

    ReplyDelete
  3. rugi dulu pergi jakarta ngan bandung tp x shopping baju kawin.. hahaha.. kawan2 siap pegi tempah baju, kad kahwin kat sana.. dah laa cantik, pastu murah..

    ReplyDelete
  4. Bukan senang dapat peluang mcm tu.. ada peluang memang takkan lepaskan.

    ReplyDelete
  5. Lawa2 tenunan sulam baju jawa

    ReplyDelete
  6. SA tak beli kain untuk samding nanti ke??

    ReplyDelete
  7. aigoooo harga.. tapi nak meriah2 pun time kawen je la kan..
    so pejam mata sajalah..

    ReplyDelete
  8. Meriah Wedding Fair.. Lain sikit dari Malaysia kan

    ReplyDelete
  9. cantik dong.... pas jakarta, haruslah batam..... hahaha....

    memang kt sane konsep jowo ~ beli satuuas souvenier, kenangan2, buleh lahhhhh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah