Monday, June 22, 2015

Menu Iftar 3 dan 4 Ramadhan...

Iftar 3 Ramadhan di Seremban

Berpeluang berbuka puasa dengan family kat Seremban..meriah..seronok berbuka ramai2...paling seronok abah ngan mak..sebab ramai kat rumah kan...aku plak sampai agak lambat...petang Sabtu...tp sempat la masak satu menu buat tambah2 kan...kalau balik Seremban memang berpeluang makan lauk sedap2 compare berbuka kat rumah bujang...semua masakan kampung....ini lom consider betul2 kampung lg ni...

Jom tgok iftar 3 nyer menu...


Masak lemak cili api Ikan keli campur pucuk ubi 


Ikan keli goreng berlada / sambal


Kambas goreng berlada


Popia ayam


Kangkung celur


Sambal belacan

Korang tau x Kambas tu apa? X tau? Kambas tu peria yg besar tu..aku x tau tempat korang dipanggil apa...cuma dari kecik kat NS mmg dipanggil Kambas...

Iftar 4 di Rumah Bujang

Semalam jugak aku balik ke Kepong..semalam berbuka dengan housemate...dh biasa dh kan..Dh 4 tahun di perantauan..

Jom tgok menu berbuka orang bujang...tgh2 masak gas plak habis...dengan mamat Pakistan tu x nak htr gas....tp kami paksa jugak la...phuiii...dekat kul 7 baru dia htr..


Sayur Campur..semua hijau..xde kaler merah dlm petiais


Ayam goreng berlada

Itu je 2 menu as org bujang semalam...cukup la tu...abih masak je dh buka dah...sib baik sempat...ekceli xde hal pun kalau lambat skit..semalam xde la lapar just kehausan je...
Cuaca panas betul semalam. .perasan x?

Hari ni nak buat sambal udang  la...semalam ada beli udang harimau...nak cari petai la balik kang....



15 comments:

  1. Wahh, banyaknya makanan.. Salam Ramadhan kak Suria!

    ReplyDelete
  2. PM ikan keli berlada sama ayam goreng berlada tue.
    hehehe
    ikat tepi yer kak.
    faveret tue,

    ReplyDelete
  3. sdap kan kak berbuka ngn family..:) mkn pon bertambah2..:)

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadan Kak SA, dtg sini, tgk menu iftar, kot la dpt idea nak berbuka/sahur ape saya nnt, hehehe...TQ Sis!

    ReplyDelete
  5. saya pun panggil kambas jugak, ye la kan...kita kan cap soromban :p

    ReplyDelete
  6. kalau balik seremban memang dapat tengok menu akak semua meriah-meriah...

    ReplyDelete
  7. setakat ni saya berbuka dengan suami dan anak je..meriah jugak main rebut2 kuih..hehehh

    ReplyDelete
  8. Bulan puasa ni, menu utama kat rumah adalah ayam.. eemm.. naik pening tak tahu nak masak apa dah dengan ayam yang ada tu.. tapi demi selera anak2 kuturutkan jua..

    ReplyDelete
  9. Woah that was a lot of menu for iftar , If ada lebih boleh la sedekah kpd yang lebih memerlukannya supaya ramadhan kali penuh dgn sinaran pahala . cewah .haha. Nice post .. Thumbs up :)

    http://syamsiddhuha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. menu kampung yang sangat menyelerakan..rasanya dah bertahun tak jumpa kambas..apatah lagi makan..huhu

    ReplyDelete
  11. amboi sedap2 semua menunya..apa tu kambas..tak tahu.hehe

    ReplyDelete
  12. menu menus simple tapi mmg membuka selera

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah