Thursday, June 4, 2015

Kecewa Si Pencinta Laksa...


Hi korang....
Aku frust giler....beli laksa kat KL Sentral x sedap...dh la harga RM9.90..
Rasa xde...kuah cair...garam pun ntah ke mana...
Ye betul x baik bising2 pasal rezeki...tp yg jual pun jujur la sket....kalau sedap aku x kisah nak bayar mahal...ni x rasa apa...ikan xde...tulang ikan banyak...
Elok2 lapar terus rasa sebu...perut x leh terima....aku x kisah kalau bayar mahal...tp biar la ada rasa...ni bau je menarik..rasa xde...and aku notice yang masak bangla..pekerja campur2 nepal...cashier je melayu...bos x tau la sbb x nampak...
Bazir je bila beli mahal2 pas tu tong sampah yg makan...moral of the story jangan sesekali tertipu dengan bau...bau sedap x semestinya rasa sedap....
Rezeki ko la tong sampah.....
Susah ke peniaga ni nak JUJUR....apalah salahnya kalau buat kuah laksa tu elok2..at least orang repeat order kan...untung nak...tp x jujur....

22 comments:

  1. bayar mahal pun x pe asalkan sedap, alahai sedihnya kan bila tertipu gini.

    ReplyDelete
  2. hurmm..cik nor selalu kna mcm tu..bazir jer bli mahal2..last tong sampah yg makn..huhu

    ReplyDelete
  3. laksa jer nampak menyelerakan..huhu

    ReplyDelete
  4. saya pun pencinta laksa.. kalau laksa utara saya suka beli laksa jitra mai..area shah alam ni banyak diorang jual ngan motor.. murah pun murah.. sedap pulak tu.. kuah pekat, cukup terasa asam garamnya..

    memang hangin kalau makan laksa tak cukup rasa..

    ReplyDelete
  5. Cik akak pun macam akak juga...kalau rasa tak de...mesti tolak tepi..huhu..bukan kita nak.buang rezeki..dari perut meragam baik tak payah makan...biasalah akak..depa ingat untung je...macam tu lah

    ReplyDelete
  6. tgk je dh tau kuah dia pucat dan cair.. selalu laksa kuah nampak penuh isi dan berlemak kan.... sabar je lah smpai 9.90 semamgkuk!

    ReplyDelete
  7. alahaiiii sayangnye...nie mesti buat kuah laksa asal boleh janji nmpk bentuk laksa..kan kak..kalau sedap makanan tuh bayar mahal dr rege kat luar pun sanggup..sian akak..

    nasib baik la kat opis nie mmg betul kaw laksa die..tp pakcik tuh dh tutup lak kedai..hurmmm..

    ReplyDelete
  8. betul kak..biarlah mahal asalkan sedap dari mahal tapi hmmmmmm...

    ReplyDelete
  9. mahalnya tapi tak sedap , adoi memang keciwa melanda jiwa ragalah SA kan :(

    ReplyDelete
  10. Memang lepas tu tak makan dah menu tu kat situ..

    ReplyDelete
  11. Kalau itu gayanya kakak pasti tak lama bungkuslah sebab customer dtg sekali aje - kesian dia tak tahu laksa dia tak sedap.

    ReplyDelete
  12. mahalnya, kalau beli kat pasar malam boleh dapat 3-4 bungkus nih.. sedap pun sedap.. penjual, sepatutnya ikhlas dalam menjual..

    ReplyDelete
  13. RM9.90....??!! mak oiiii..
    memang ppfffffttttt sungguh lah peniaga macam tu... tak berkat rezeki diterima bila aniaya customer mcm tu... :(

    ReplyDelete
  14. mak aiii mahai ... tgk pun tau tak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..rugi aje membeli kalu x sedap harga mahal

      Delete
  15. Mujur along xbrapa makan laksa..tapi tu memang realti peniaga food court kak SA... realiti..

    ReplyDelete
  16. ni menu macam cukup syarat je ni..memang kecewa makan kalau makanan mahal tak sedap.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah