Thursday, June 25, 2015

Bicara Tentang Lipstik

Wanita dan Barangan Kecantikkan Tidak Boleh Dipisahkan

Hi korang...
Apa yang korang nampak....sesuatu yang sangat2 jarang aku post dalam mana2 entry kan...berbulan2 ada la satu or 2 entry tentang produc kecantikkan...kali ni aku nak bercerita tentang lipstick plak..memang lipstick perlu untuk kelihatan segar dan cantik...seseorang yang berkerjaya harus mementingkan kecantikkan...semua tu adalah keperluan kan...tak dinafikan ada jugak yang x ambik endah pasal barangan mekap...jangan macam tu,...kita bekerja di dalam pelbagai sektor...takkan kita bekerja dengan muka pucat lesi tanpa mekap kan...dah la kita membawa imej company...so haruslah berketrampilan menarik....sophisticated..berkeyakinan....

Jom tengok apa yang aku ada dan simpan kat opis...kat dalam drawer aku ada 3 benda ni....


Lipgloss NYX dan Lipstick dia...menjadi kegilaan sekarang ni....


Code Colour 550 Indian Pink


Code LG129 beige...Kadang2 apply ni je seharian...melembabkn bibir sebab kerja dalam ekon yang kuat kan...


Sophie paris...aku suka jugak...sebab kaler cantik2...


Code SPL7 Velvet Nude...

Aku tak suka kaler yang terang benderang...kalau boleh biar soft pink atau Nude atau Natural kaler...tak tau la kenapa bila aku tgok lipstick merah dan cuba pakai...muka aku nampak pelik...macam hape ntah rupa...so dari di chop macam2 baik aku pakai soft colour...lagipun orang cakap air muka aku ni garang kalau first time kenal...hahahahaha....garang ke? brutal ada la...so pas ni kena la kenakan kaler2 yang soft baru boleh nampak soft spoken kot....phuii...perasan...kaler lipstick kena bersesuaian dengan agenda dan suasana sesuatu tempat...ada kod2 warna yang sesuai atau match dengan situasi aku x ingat mana aku letak kod warna tu...kalau ada boleh share kan....setiap warna harus bersesuaian dengan occasion dan yang penting match x dengan warna baju dan warna kulit kita...kalau x match...nampak pelik la kan....

Buat masa ni...memang ini la warna2 pilihan...selain dari tu aku jugak adalah peminat lotion tangan dan badan...paling suka baby johnson dan lotion dari Citra Mulia...nanti aku share tentang losyen plak....


23 comments:

  1. cik suke nude.. tp klu pi pilih lipstick mesti lupe nk ambik nude tu.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. aida pun x pakai lipstik merah merah menyala terang benderang.
    muka aida pun x la cerah :) pakai lipstik ala kadar aje kaler nyer.
    hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. husband marah kalau pakai merah..hehe

      Delete
  3. Lips gloss kakak pakai sebab kalau tak bibir terasa kering tak selesa..
    Ada juga yg pakai warna merah menyala tapi cantik kan..

    ReplyDelete
  4. lebih suka colour macam ni..memang sangat tak sesuai kalau saya pakai warna merah makngah tu..

    ReplyDelete
  5. sama la kita..x suka pakai yg terang2..kdg tu pagi ada le lipstik melekat kt bibir...dah tghai lipstik entah kemana..mls dah nk pakai semula :)

    ReplyDelete
  6. salams, suka yang kaler pink cantikkkkkkk:):)

    ReplyDelete
  7. salams AS, suka kaler pink....cantiknyaaaaa..

    ReplyDelete
  8. cantik warna tu kak.. suka warna2 macm tuu.. yoorin pakai giffarine lip pallete je.. huhu..

    ReplyDelete
  9. cahayacinta.com

    suka avon jenis magic tu apa nama jenama dia aduh lupa...sesekli layan kekadang tak gak huhu..

    ReplyDelete
  10. sophie paris lipstick memang best

    ReplyDelete
  11. falsya mmg suke kaler2 gitu..

    ReplyDelete
  12. semua cantik² warna dia..suka dengan pink n nude colour..just nice :)

    ReplyDelete
  13. Salam, wahhh tu dia koleksi...saye xreti lah nak beli lipstick ni..hahaha...lip gloss je reti :p

    ReplyDelete
  14. Samalah kita SA.. memang tak boleh pakai warna yang terang, akan nampak lagi garang.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. kalau dh saya peminat pink, ofkoz..pink is cute, cool gtew,, he heee ~klu dh cun, pkai pa pun cunnns, yeee

    ReplyDelete
  16. Kaler lipstick yang first tu cantik! ;D

    ReplyDelete
  17. Sama laa tk suka gak yg terang benderang huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah