Saturday, June 20, 2015

Menikmati Keenakkan Ayam Penyet Sumatera Bersama Geng Blogger Kaki Makan

Food Review Di Food Court Quizinn NuSentral Mall KL

Berpeluang menyertai food review bersama2 blogger kaki makan dan food blogger Malaysia adalah satu peluang keemasan. Bukan senand dapat turut serta kan....nak pulak bila lokasi kejadian bersebelahan dengan office je...memang x lepas peluang la...sebelum  ni ada jugak jemputan tapi banyak terpaksa lepaskan memandangkan masa bekerja dan komitment lain...seronok bila berada dalam group depa ni sebab x habis2 dengan lawak jenaka....gelak sahaja la masa ni kan...

Ayam Penyet Sumatera

Aku percaya rata2 pernah merasai keenakkan menu ayam penyet, menu simple berasaskan ayam yang di goreng dengan rempah2 istimewa...selain ayam..ada jugak menu lain dan nanti aku cerita ye...APS turut serta memeriahkan lagi kuantiti kedai makan dalam food court Quizinn NuSentral dan menyajikan menu2 masakan berasaskan ayam penyet dari Sumatera....jom ikut aku tengok gambar...food court ni memang akan sentiasa penuh bila tiba time makan tengahari tau...sebab laksi yang strategik berdekatan dengan KL Sentral dan office2 GLC, MNC dan banyak lagi ye....


Ni outlet Ayam Penyet Sumatera


logo untuk memudahkan korang terjah ke sana...


antara makanan yang dipamerkan di ruang pameran


kotak makanan kalau korang nak "take away"


ais lemon tea


Bakso yang turut dijual di APS


Banyak kan menu yang disediakan untuk kami cuba...


Set ayam Penyet...


Ikan keli goreng berlada..


Ikan Keli Berlado


Set Sotong...psst sambal tu pedas...tp sedap...


Set Daging


Set Udang


Food Blogger Malaysia


Cik Lily Putih dan Mahadi dari Mahamahu.com


Hisyamuddin Fadzil


Kami semua....( kredit gambar dari fb hisyamudin fadzil)

Special thanks kepada Geng Blogger Kaki Makan yang sudi menjemput aku untuk memeriahkan lagi sessi food review ni...terima kasih juga pada pihak pengurusan Ayam Penyet Sumatera sebab sudi menjemput kami semua...sedap2 hidangan yang di sediakan....insyallah keenakkan makanan dari Sumatera ini akan di war2kan pada kawan2 office..dan semua follower blod Suriaamanda...

Korang kalau nak terjah boleh ke Quizinn Food Court Nusentral, Level 3.

Selamat mencuba...

14 comments:

  1. Walla....tapi akak belum taste lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kena cuba kak..amik set ikan keli berlado..recommended...

      Delete
  2. sedapnye ayam penyet..tpi umul suka order ikan keli grg kalau mkn di ayam penyet..bru jer hritu cuba2 msk sndiri di rmh..buat smbal dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...akak suka set keli berlado.crispy je kan..sedap....

      Delete
  3. dah pernah cuba, boleh tahan sedap jugak tempat ni

    ReplyDelete
  4. wahhhhh semuanya kaki makannnn.sedap betul tgk huhuhu

    ReplyDelete
  5. huishh, sedapnya.. kena masuk list menu berbuka ni

    ReplyDelete
  6. Sambal dia auuww buat ai melting.. kalau kita berjiran mahu cepat berat kita naik balik.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. Smua nmpk sdp2 belaka ya kak

    ReplyDelete
  8. Menu yang sangat menyelerakan..nyummy!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah