Sunday, June 7, 2015

Kejam Sungguh Entry ini....

Rendang Pucuk Paku Tanjung & Sambal Belacan Kundang

Semalam Makcik aku Whatsaap 2 menu kegemaran aku dan aku rasa stress giler..
Ye la dah 2 minggu aku x balik Seremban kan...so dah 2 minggu aku x makan lauk2 kampung..siap tayang plak kat aku..mmg tension la...memng menggugat perasaan..rasa nak balik time tu jugak...tp xde orang kat rumah Seremban...makan apa pun x best semalam sbb otak dh capture lauk yang makcik aku tayang...teruk tau....rasa nak nagis je....


Rendang pucuk paku tanjung..bukan guna pucuk paku biasa...guna pucuk paku yg diorang cari di hutan tau..di pinggir2 sungai..area kampung dapat la ni....


Pas tu sambal belacan kundang...arhhhh dengki la diorang ni...


Ini kalau mengandung memang mengidam makan mcm ni...memang kena cari ni...bahaya la whatsaap...tetiba je dpt gambar2 kejam macam ni...siap presentable plak lagi..huh..mmg berapi2 bengang perasaan ni...kang minggu ni balik nak buat la..i dont care...nak buat jugak...cheating diet pun cheating la...asal dapat makan....
Sapa suh tayang kan?

17 comments:

  1. Hehe...sekali sekala cheating xpe kak..tak terkesan sgt pon..paling2 pon naik 1-2kg je..hikhik

    ReplyDelete
  2. sambal belacan kundang tu memang rare...susah nak jumpa skang ni kecuali dekat kampung kan

    ReplyDelete
  3. Sambal belacan kundang tu memang ohsem arr.. dah lama tak makan.. dapnya.. memang rare arr.

    ReplyDelete
  4. pcl jarang dapat rasa masakan minang/NS,
    maklum le xde sedaramara kat sana, suka jugak masa lemak pucuk paku.. ada itik salai kan?? keli salai ?? .. lama dah merasa

    ReplyDelete
  5. Lauk beginilah yang membuatkan makan bertambah-tambah...

    ReplyDelete
  6. kak SA lagi kejam.....ya Allah rindu nya kita dengan pucuk paku....jeles22222 :'( nagis arr heheheh

    ReplyDelete
  7. sungguh2 kejam, huhu buat cek terliur, tu yang kejam..hehe

    ReplyDelete
  8. lemak pucuk paku + sambal belacan, mmg terangkat..kundang mesti yg comel2 kaler hijau tu kan
    ..memang syok mencicah tu

    ReplyDelete
  9. Orang yang tak mengandung pun ni ha boleh mengidam jugak tengok sambal camni...kecur alior...

    ReplyDelete
  10. wah akk.. takpe, cheating pun bukan selalu..

    ReplyDelete
  11. alahai sedapnya..kecur air liur cik nor..:)

    ReplyDelete
  12. urghhh!!..mmg kijam sgtttt....

    ReplyDelete
  13. hahahaha mmg kejam ni, tetiba saya teingat kat pucuk midin pulak.

    ReplyDelete
  14. Winnya smbal belacan kundang tu...alahai

    ReplyDelete
  15. Mak aihhh sedap giler sambal tu kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah