Friday, June 12, 2015

Etika Menonton Wayang....

Hi korang...

Agak2 kan korang akan terganggu x if bila tgok wayang ada yg x hormat orang sekeliling?
Pernah x terjadi kat korang?
Mcm mana?

1. Bila wayang start bunyi wassap hp dia bertalu2
2. Hp tak silent..
3. Jawap handphone mcm nk bg semua dgr dia ckp pasal apa
4. Ketawa kuat2
5. Dari wayang start sampai habis suara dia je mcm dia yg arahkan citer
6. Bawak budak kecik yg kadang2 menangis sbb takut gelap
7. Time tu la nk bangun kuar pi toilet..
8. Tertumpah air sbb terkejut..
9. Bergaduh dalam panggung
10. Aksi 18sx

Pernah x terjadi tiap kali korang tgok wayang?

Aku baru2 ni tgok wayang kat The Curve...mmg sgt2 annoying satu grup budak ppuan...x tau la student ke apa...mmg KG.Com sbb dia dh tgok citer tu dgn bopren dia...cuma repeat balik sbb girls day out kot...dr awal dia duk citer..pas scene ni...scene apa....sampai la abih...mmg org blkg dah suruh syp pun dia x peduli...kurang sopan dan kurang ajar kan?
Tak kisah la ko dh tgok 10 kali ke tp hormat la org keliling yg baru nk tgok...

Macam ni punya org pun ada...sampai x feel aku nk tgok citer tu.. mmg xde dh nk repeat balik....bazir masa je tgok....bazir duit gak...sbb baik dgr dia citer dr tgok citer kan....masalah eh ni citer omputih...mcm ko lak pengarah....dah kena sound pun lg kuat suara dia...KG.com betul.....

16 comments:

  1. mmg tk suka tgk wyg bila hadap ngan kerenah org yg tkde etika ni..pernh skali india dok bz jwb cal..sbr je la..dh la kuat..bengong tul..ada kes aritu yg bw ank kecik..dh tau ank melalak bw la kuar..menggangu je ..ptt disyorkan jgn bw baby msk wyg...sian kt baby kecik lg ngan bunyi sound sytem kuat kn..lg 1 kalo org blkng suka2 tendang seat kita..mmg kena sound la

    ReplyDelete
  2. yg selalu keluar gi toilet tu agak annyoing bg sy,,haha

    ReplyDelete
  3. Paling x best bila ada org camni. Yg x best lagi wlupun org belakang kita tu senyap je menonton tapi kaki simpan kat belakang kerusi kita. Mmg sangat tak selesa bila tergoyang2 pastu yg lebih parah klu kaki org tu berbau... huh

    ReplyDelete
  4. dia ingat kawan-kawan dia nak dgr la kot...hahahaha..

    kesian akak!

    ReplyDelete
  5. Ada jugak kekadang tu jadi macam tu

    ReplyDelete
  6. Iday paling sakit hati yang jenis:

    1. Makan popcorn kuat, pastu korek2 popcorn dalam bekas tu sampai bunyi2
    2. Tendang kerusi
    3. Kena Raba. eh, nanti nak buat story la pasal kena raba ni. Hahaha


    3.

    ReplyDelete
  7. boringnyaa,,, ada jugak orang gini ekk

    ReplyDelete
  8. annoying macam tu.. kalau dapat dek ai.. memang saja cari nahas budak tu.. hormatlah sikit keadaan sekeliling.. budak tu pekak bukan peka.. setakat ni tak pernah bawak anak2 tengok cerita selain dari kartun.. lepas tu kalau tengok pun siang dan weekdays sebab dah tentu tak ramai orang.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. haishhhh...kite yang baca pon naik gerammm..
    potong stimm je nak tengok wayang kan kalau camni..
    very the annoying sangat...

    ReplyDelete
  10. Macam-macam ada, ada yang bawa anak kecik la...

    ReplyDelete
  11. kompom pernah. tapi dari mula sampai habis tu yg buat geram tuu

    ReplyDelete
  12. setakat ni..tempat yg fida selalu g tengok...okey...memasing pandai jaga adab...hanset pun dah ada bunyi..kalau yg 18sx tu..tak pasti..sebab diam jer..hehehe

    ReplyDelete
  13. sangat annoying kalau ada yang macam ni..macam² perangai ada dalam wayang tu kak..agaknya kena brief sebelum masuk wayang kot baru faham.huhu

    ReplyDelete
  14. Da juga manusia spesis mcm tu kan..

    ReplyDelete
  15. tak pernah teruk2 sgt, paling2 pun........... dorang bebel2 kt belakang, tp x pham bhse yg digunakan...memang ler x pham..sbb dy gune bhs dia..bukan bhs melayu or inggeris..kan...hehe..

    then jarang lah dgr bunyik fon or lain2 tuu.... pernah sekali je...pstu wayang lain g, dh xde cmtuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah